[]

su aras kargo'ya bi cozum bulabilir miyiz ?

simdi 14.7.08 tarihinde yani 2 gun once ankara'dan egirdir'e 1 adet 80 gb hard diski havlu + havali naylona sarip aras ile gonderdim uzerine de 3 tane kocaman "dikkat kirilir" yapistirttim. "taaam abi biz hallederiz" demelerine ragmen ozellikle yapistirana kadar orda bekledim. dun sabah kuzenim telefon etti ve hard diskin bir parcasinin kirik ciktigini soyledi. idenin baglandigi yer kirilmis. muthemelen ya uzerine bisii koydular ya yere dusurduler ya da rastgele attilar. ben bu kargoya ankara'dan yollarken 8 lira odeme yapmistim. simdi asil sorun burdan itibaran basliyor.

kuzenime hemen vakit gecirmeden kargoya gidip iade etmesini soyledim. bir gun sonra kargo buraya geldi bu sefer benden 7 lira daha talep ettiler.

abicim ben simdi bu adamlara neden iade parasi vereyim ?
hem 8 lira diski tasimak icin aldin hem diski kirdin beni zarara ugrattin iade et diyince de 7 lira utanmadan para istiyor aras kargo. su an kirik bir hard disk ve 15 lira odemem var. "ben bir yetkili ile goruseyim aksama olmadi 7 lira verir alirim diskimi" dedim cunku bana bu mantikli gelmedi resmen kazikliyorlar. en azindan nezaketen iade icin para talep etmemeleri gerekir. zaten iki gun icinde alinmazsa egirdir'e geri gidecek.

ben aras kargo cayyolu subesinden cikar cikmaz sen git 80 yasindaki dedeme telefon et ve " 2 gun icinde bu kargonun ucreti (7 lira iade parasi) odenmezse aras kargo olarak yasal yollara basvuracagiz" de

bu ne simdi abi ??? sastim kaldim musteri hizmetlerini 3 defa aradim "evet..hii.." diyorlar derdimi dinliyorlar bir cozum yolu yok. yetkili bir mudur yok.

sizce ne yapabiliriz 500 lira da tutsa masrafi ben bu isin pesini birakmak istemiyorum.

bu aras kargo da calisan bir mudur ust duzey bir yetkili olur lutfen musteri hizmetleri bayani olmasin varsa tanidiginiz cok rica ediyorum

maresalx@gmail.com adresine mail atiniz ya da sozlukten mesaj ile iletisime geciniz. cok rica ettim selamlar saygilar

 
sikayetvar.com a yazın, benim kargomu uzun süre geciktirmişler, üstüne hehe siz gelip alsanız demişler, şikayeti görünce sorunu halletmişlerdi..


  • ayheytmayselfenvanttuday  (16.07.08 18:59:39) 
cazgırlık yapın


  • desdinova  (16.07.08 19:02:43) 
ARAS CARGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ :
Rüzgarlıbahçe Cd. ArasPlaza
Kavacık-İSTANBUL

Telefon : 0216 538 55 55
abi genel müdürlük ara halkla ilişkiler müdürü yada bölge müdürünü falan ara. ilgileneceklerine eminim.
adamlar hem hatalı iş yapıyolar birde üstüne üstlük terbiyesizlik yapıyolar.
baktın bişey yapmıyolar tüketiciyi koruma derneğinden tut internette her köşeye yazacağını söyle.
çamur at izi kalsın abi.

ayrıca abicim bu aras kargonun taşıdığı eşyalara zarar vermesini önlemek için çelik kasamı yaptırmak lazım.yoksa ne bileyim zırhlı kutumu yaptırmak lazım.
andaval hepsi.
  • omer460  (16.07.08 19:18:33 ~ 19:21:43) 
internette yer alan butun aras cargo mudurluk teleonlarina bir bayan bakiyor ve ben musteri temsilcisiyim diyip kestirip atiyor yani bir mudurle ya da daha yetkili birisiyle gorusturmuyor sizi.


  • maresalx  (16.07.08 20:14:40) 
Şimdi tam anlamıyorum mevzuatı ama şöyle bir durum var:
Hdyi yolladığın kişi eksiksiz sapasağlam teslim aldım diye imza atıyor. Yani normalde yasal olarak kapıda kontrol etmesi gerekiyor paketin içini. İmzayı atınca, sorumluluk kargo şirketinin üzerinden kalkıyor.

Daha sonra o kişi sana kargoyu geri yolluyor. Şimdi bu durumda harddiskini aras kargonun kırdığına dair elinde herhangi somut bir veri yok. Yani her karşılıklı kargo yollayan kişilerden biri "siz bunu yollarken kırmışsınız, ben de geri alırken para vermiyorum" dese sistemde ciddi bir açık oluşurdu sanıyorum.

Bu işin bir yanı, ama şu dedeyi arayıp "paketi iki gün içinde almazsa yasal işlem yapacağız" olayını anlamadım. Biri sana kargo göndermiş... Almak zorunda değilsin ki? Ne yasal işlemi? Bu saçma olmuş.
  • kurukafa  (16.07.08 20:31:16) 
@kurukafa
bence bu kadar basit degil. benim derdim 80 gb diskimi kirdilar degil ben kargo sirketinden bana verdigi zarari karsilamasini istemiyorum ki. sadece okuzluk yapmayip nezaketen bari iade parasi almasinlar. simdi ben yarinda o diski subeden almazsam 2 gunluk sure dolacak ve disk tekrar egirdir'e gidecek. kargo sirketi kendi kendine de zarar vermis oluyor. su an bu sekilde ben 15 ytl odeme yapiyorum elimde mal kullanilamaz hale gelmis. ee abicim hani musterinin en ufak bir hakkini kolluyorlar mi ? tamamen %100 musterinin aleyhine isliyor bu mantikla bakarsak.

  • maresalx  (16.07.08 20:44:07 ~ 20:45:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.