[]

Cesme - Mikonos

selamlar,

tatil suresince(agustos 2.hafta) bir kac gun kalmak icin cesmeden mikonos'a gecmek niyetindeyim.ve sorular,
1-ulasim? Deniz yolu olacak anlasilan, ne kadar surer, kim duzenler, onceden nereden ayarlamaliyim? dikkat edilecek husular
2-vize? anladigim kadariyla gecerli bir schengen vizesi is gormuyor? Ya da goruyor mu? Gormuyor ise gidip pasa pasa ayri bir Yunanistan Vizesi alacagiz anlasilan
3-otel/motel? bu ayarlamalari klasik olarak internet uzerinden(easytobook.com,etc) mi yapmalidir yoksa onerebileceginzi bir kanal/yol/otel motel var midir? (Bu step, eger vize basvurusu yapilacaksa da onceden tamamlanmasi gerekcek anlasilan?)

bunlar disinda da herhangi bir notka ile ilgili oneriye acigim?

tesekkurler,

 
1- Ulaşım: Çeşmeden Ertürk Truzim yolu ile Sakıza geçeceksiniz, sabah ve akşam olmak üzere iki sefer var, yol yaklaşık 30-40 dakika sürer. Yer problemi yaşamazsınız ama yine de telefonla bilgi alın.

Sakız'a geçtikten sonra oradan Mikonos'a giden bir gemi varsa onun biletini alıp bekleyebilirsiniz, bu durumda bir gece Sakız'da kalmanız gerekebilir, ya da Akşam saat 11 sularında Midilli'den gelen gemiye binip Pire'ye gidebilir ve sabah oradan Mikonos'a gidebilirsiniz. Kim nereye kaçta ve kaça gidiyor için www.greekferries.gr Buradan en erken işlemi yaptığınızın dört gün sonrası olmak üzere bilet de alabilirsiniz, yani 15 Ağustos'ta gidecekseniz en geç 10 Ağustos'ta internetten biletinizi almış olmanız lazım.

2. Bildiğim kadarıyla Yunanistan başka Schengen kabul etmiyor, illa ondan alacaksınız.

3. Bence çeşitli motellerle temasa geçip fiyat bilgisi alabilirsiniz, mesela kente 10 km. uzaklıkta bi rpansiyon fiyat olarak çok daha uygun olabilir, aradaki farka araba kiralayıp çok kral gezebilirsiniz.
  • sui  (16.07.08 15:48:05) 
geçerli bir şengen vizeniz varsa, başka ülkeden de olsa, en az bir kere kullandıysanız sizi almak zorundalar diye biliyorum, ki %90 doğruyum.


  • desdinova  (16.07.08 19:11:43) 
olurda ce$mede kalirsaniz altinkum(beach)'a gitmeyi unutmayin, merkezde cok guzel tekne turlari var agustostada super otesi olur ayrica ce$me ahaliside iyidir. 2 hafta kalincaksada güzeldir, ce$meyi terkettikten sonra özlersiniz vaktinizi iyi gecirin...


  • 05  (17.07.08 06:57:48 ~ 06:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.