[]

televizyon ve laptopu bağlamaca

şimdi bir laptop var, klasik vga ve hdmi girişi var birer tane.

bir de televizyon var, eski lcdlerden 106 ekran, ama hdmi girişi yok onda. vga girişi var bir de dvi girişi var, dvi girişi alttaki resimdeki 2. sıradakinden.

upload.wikimedia.org


şimdi nasıl bağlayabilirim ben bunu. direkt vga ile bağlasam öküz gibi ekrana çok bulanık olur gibi. böyle laptopa hdmi, televizyona da dvi girişi olan bi kablo var mı? onun kalitesi nasıl?

bunları en optimum şekilde neyle bağlarım?

 
dönüştürücüler var ama başarısız olabilirler. aynı frekansı alamayabilirler. genelde gittigidiyorda bulunabiliyor. deneyebilirsin. hdmi to dvi


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (09.12.11 23:26:41) 
vga bulanık olacak diye bir şey yok. ama TV vga üzerinden yüksek çözünürlükleri desteklemiyor olabilir. örnek: bazı 1920x1080 TV'ler VGA'dan en fazla 1366x768 sinyal alıyor. TV'nin kitapçığı işe yarar. ya da deneme yanılma. ama TV 1920x1080 ise ve VGA'dan da 1920x1080 sinyal kabul ediyorsa tamamdır olay.

dvi-hdmi adaptörler ve bi ucu dvi, diğer ucu hdmi olan kablolar var. bulunması alması da koaly şeyler. bunlarla da bağlarsın, güzel olar.

yine de çinli bir düşünür vakti zamanında dijital sinyal iyidir demiş.
  • celeron 300a  (10.12.11 00:07:06) 
Dvi to Hdmi kabloyla çiçek gibi dijital görüntü alırsın, ama ses alamazsın.


  • no one  (10.12.11 00:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.