[]

beyindeki baloncuk

beyinde baloncuk oluşursa ve patlarsa ne olur diye bir soru yöneltildi bana...???




 
anevrizma deniyordu buna.ölür herhalde insan.


  • çılgındünya  (09.12.11 22:27:25) 
beyin kanaması.


  • lorenzen  (09.12.11 22:28:16) 
beyine emboli atması işte o. şanslıysan felç kalırsın.


  • isminivermekistemeyenkullaniciiki  (09.12.11 22:41:08) 
emboliyle anevrizmayı karıştırmayalım, bilip bilmeden götümüzden sallamayalım. beyinde baloncuk ifadesiyle beyin damarlarında baloncuk kastediliyorsa, anevrizma. anevrizma patlarsa ve müdahale edilmezse, hasta, mevta olur.


  • compadrito  (09.12.11 22:49:05) 
tr.wikipedia.org
tr.wikipedia.org
okuyalım, araştıralım, anlayalım ve evet, götümüzden sallamayalım.buyrun, hangisi daha mantıklıymış görelim..
edit: ders kitaplarımı kaldıramadım, bununla yetinelim bugunluk, kusura bakmayın..
  • isminivermekistemeyenkullaniciiki  (09.12.11 23:02:00 ~ 23:03:03) 
  • drkiraz  (09.12.11 23:04:49) 
beyinde baloncuk oluşursa ve patlarsa ne olur diye bir soru yöneltildiğinde kastedilen %100 anevrizmadır. bir anevrizma patlarsa, kişi hayatında daha önce hiç hissetmediği büyüklükte bir acı hisseder. 3 saniye içerisinde olduğu yere yıkılır. ebru gündeş'in videosunu bulamadım, ama zaten izlemeyeniniz yoktur...


  • drkiraz  (09.12.11 23:06:03 ~ 23:08:41) 
doktorum kirazım beyinde baloncuk diyor. elimizdeki kısıtlı veriye göre bence ebru gundesın beyın kanamasından yani anevrizmadan daha yakın geldi emboli, bu kadar basit.


  • isminivermekistemeyenkullaniciiki  (09.12.11 23:09:17 ~ 23:13:03) 
inanır mısın tıp fakültesinde hocalar anevrizmayı anlatırken baloncuk diyorlar. benzer şekilde yaşlı teyzeler acile gelip "benim beynimde baloncuk var" dediklerinde mutlaka tespit edilmiş bi anevrizmaları oluyor. ama tesadüf tabi bunlar, sen ilk anda ne anladıysan, aklına ne geldiyse dünyadaki tek hakikat odur, burda herkes de senin söylediğini kabul etmeye mecbur.


  • drkiraz  (09.12.11 23:27:06) 
..bence....daha yakın geldi emboli. bu kadar basit.
bak, tekrar yazdım senin için.
ben birisine kendi dusuncemi diretmeye mi kalkmısım ya da herkes benim gibi dusunmek zorunda mesajı mı vermişim son yazdığım seyde anlayamadım.
  • isminivermekistemeyenkullaniciiki  (09.12.11 23:32:00) 
@isminivermekistemeyenkullaniciik, sen mantıklı düşünüyorsun ama baloncuk kullanımı aynen doktor kirazcıgımın dediği gibi geçiyor. ben önce talihsiz bir olayla anevrizmayı tanıdım. sonra arkadasım anneannesinin baloncuktan öldüğünü anlattı. aynen senin mantıgınla beyne emboli atmış demek ki dedim. ordan basladık iddialasmaya arkadasım anevrizma falan dedi. neyse sonrasında cok defa da karsılastım ki baloncuk=anevrizma ama kesinlikle emboli'ye daha uygun bir halk-dili kullanımsısı.


  • art vandaley  (09.12.11 23:45:38) 
arkadaşlar senede 1 bana şu oluyor:mesela kafamı çevirirken birden kafamda beynimde yani inanılmaz bi sancı oluyo damar atıyo gibi sonra yavaş yavaş sızlaması geçiyo.senede 1 kez olur bu buna.ve o an çok acır.onun adı ne ? ve sizede oluyo mu tehlikeli mi ? birden derken öyle hızlı fln çevirmiyorum kafamı.ne zaman olcağı belli değil yani bu hadisenin.


  • semson  (10.12.11 00:15:06) 
@semson yeni duyuru aç da sor, burda gözükmez. yaşını, ne iş yaptığını, ve bu dediğin kaç senedir oluyor, onları da yaz.


  • drkiraz  (10.12.11 00:17:39) 
tamam bu konu hakkında yarın fln açarım yatıcam birazdan cevaplarla ilgilenemem de.ama boynum da ağrıyor şimdi bunla ilgili açıyorum şimdi.


  • semson  (10.12.11 00:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.