[]

Adana'da ne yapılır

havaalanından şehir merkezine nasıl giderim? önümüzdeki pazar sabah 10'dan gece 9 a kadar adanada olacağım. nerde ne yiyim? nereleri göreyim? kaybolur muyum? dikkat etmem gereken bir şey var mı? havaalanına rahat dönebilir miyim? akşamı nasıl ederim, teşekkürler.




 
beni hep özel VIP araçla aldılar ama mutlaka dolmuş,taksi gibi seçenekler vardır. Adana'da nereyi göreceksin işte bir Real'leri var bir de Optimum'ları. Optimum alışveriş merkezi şehrin daha içinde o yüzden görülebilir ama real tarafı daha iyi gibi. Ben şehir merkezinde yürümüş, bazı kafelerinde çay kahve içmiş, sonra can sıkıntısından ölmek üzereyken önce optimum sonra real'in oraya gitmiştim. m1 tepe de diyebiliyorlar sanırım. Bir de starbucks var orada mutlaka 1-2 saat geçir. İçinde çocuk oyun alanı var millet çocuğunu bırakıp dışarıda sigara falan içiyor çocuklar birbirini yiyor. Çok eğlenceli.Nasıl anne babalar var diye de bakıyorsun öyle.
bir de kahvaltı yapayım diye sabahın 9'unda gittiğim pastanelerin falan açık olmaması durumu vardı ki tam şenlikti.

  • ozdek  (09.12.11 12:14:50) 
havalanında inip taksiye binebilirsin. yok otobüsle gidicem dersen yola çıkarsın 066 geçer oradan ona binip istediğin yere gidebilirsin. tam olarak nereye gideceğini de yazsaydın iyi olurdu.

şırdan yiyebilirsin herhangi bir yerden. kebap allahın emri zaten. kebapçı ibonun kebabı iyidir. hasanusta da olabilir. görebileceğin real ve optimum gibi alışveriş merkezleri var. en işlek yerleri gazipaşa ve barajyoludur.

sormak istediklerin varsa cevaplarız
  • nemo problemo  (09.12.11 12:28:18) 
kafanıza göre dolaşın kaybolma şansınız yok zira gitmek isteyeceğiniz her yerden dönüş bulabilirsiniz. yeme içme konusunda çarşıda benim önereceğim kebapçı şeyhmus var adliyenin orada. adana insanı sıcak kanlıdır ne aradığınızı sorarsanız size seve seve yardım ederler.


  • cdiyez  (09.12.11 12:41:19) 
@nemo problemo: hiç bir yere gitmiyorum aslında :) sıkıntı orda, bir arkadaşı görmeye gidiyorum ama arkadaşın gelmeme olasılığı biraz yüksek, o bakımdan akşam uçağa kadar dolaşmam zaman geçirmem gerekiyor.


  • sotw  (09.12.11 12:57:22) 
havaalanı kapısından geçen hemen her dolmuş sizi merkeze götürür. yine de dolmuşa bindiğinizde "botanik park"ta ineceğinizi söyleyin.

kahvaltı yapmak isterseniz; botanik park'ın sol tarafına doğru 100 metre yürüyün. arıplex sinemasını göreceksiniz. sinemanın sokağında, 50 metre ilerde solda "köylü kafe" var. çok güzel gözleme yapıyorlardı eskiden. kahvaltıdan sonra yüzsüzlük edip sahlep de için. hiç çekinmeyin "burası hiç değişmemiş ah ah" şeklinde atıp tutun. orası hiç değişmiyor gerçekten de.

içmek isterseniz; arıplex'in 200 metre solunda, sol iç tarafta "tiyatro kafe" var. sevimli yerdir. aynı yolun sonunda, tren garının yanında "gümüş at" diye bir yer daha var. orası daha güzeldir ama 1-2 lira daha pahalıdır. giderseniz satranç oynayacak birilerini de bulursunuz muhtemelen orada.

bici yicem ben, hanimiş bici? : botanik park'ın içinde bir yer var. fena değildi. bu mevsimde bici yapıyorlar mı emin değilim ama. bulamazsanız eski baraj'a gidebilirsiniz. orada kesin bulursunuz. eski baraj için taksiye binmenizi öneririm, 10 lira anca tutar.

e şalgam içmedik daha? : botanik park'tan sağa doğru 3 dakika yürürseniz eski çarşı ya ulaşırsınız. orada 3 tane eski şalgamcı var. sorsanız gösterirler zaten. kana kana için. yine aynı yerde tatlıcı ikizlerden tatlı da yiyin. demek ki neymiş, şişmanlık bizim suçumuz değil kaderimizmiş. di'mi... eşe dosta lokum alayım derseniz, ikizlerin hemen yanında tarihi bilmem ne lokumcusu var. gayet güzeldir. almadan önce hangisinden alsam ayağına yarısını yiyin. çok anlayışlılar.

kebap : salaş yer arıyorsanız yine eski çarşı'da yemenizi tavsiye ederim. mümkünse 'kazancılar'da. akşam giderseniz çalgı-çengi işleri de oluyor. "salaş nemiş ıyk" derseniz, kebabçı ibo ve türevleri var ama salaş yerlerden yiyin diye tarif etmiyorum. illa gidecekseniz kendiniz bulun. hıh!

param bol diyorsanız adnan menders'i gezin. taksi şart ama. ya da araba kiralamanız lazım.

tarihi yer bakınayım derseniz. merkez olduğu gibi tarihi. evlerin falan yakınından yürümeyin. öyle tarihi, o derece. devriliverir mazallah.

"adana neden 3. sayfa haberlerinin şehri" diye merak ediyorsanız şehri ikiye ayıran bir nehir var. aşağı tarafı; gezinip tozunduğunuz taraf seyhan, karşısı yüreğir. seyhan'ı gezdikten sonra yüreğir'i de bir görün. mc'donald s a, akuaparka 10 dakika mesafede tezek içinde bilye oynayan çocukları görünce eşitsizlik yüzüne yüzüne vuruyor insanın.

aklıma gelenler bunlar.
  • chivas  (09.12.11 13:48:02) 
Havaalanından çık ve yolu takip ederek yürü. Yürüdüğünde bir park göreceksin ufak. Orada bir durak var. Orda dur ve meydan dolmuşlarına bin (dolmuş=minibüs)
Şehir merkezinde indirecekler seni. Devamı için ararsın beni. Numaramı msg attım.

  • serafettinn  (09.12.11 14:01:09) 
bunları deneyin en azından tadına bakın başka yerde yok.
şırdan,
mumbar,
bicibici (olmasa da olur),
seyyar tezgahtan dürüm,
taneli şalgam (acısız),
tane ile satılan tatlıcılardan bütün tatlılar ( taş kadayıftan 2 tane),
sabah kahvaltısında ciğer,
kelle paça (unla terbiye edilenlerden değil)
bana da teşekkür.
bunlardan çoğunu çetinkaya civarında bulabilirsin. mumbar şırdan akşamları baraj yolunda. adana da bir yerlere gidilmez, bir şeyler yenilir, içilir.
  • ground  (09.12.11 14:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.