[]

Acil servisde iş kazası raporu olayı ?

Merhabalar.

Yaklaşık 3 saat önce iş yerinde çalışırken bileğimi 2 santim kadar derin bi şekilde kestim.İş çıkışında direk olarak devlet hastanesi acil servisine gittim.Doktor nerde oldu bu sorusuna mal gibi işte oldu dedim.Şu işlemleri yaptır sonra polisin yanında iş kazası raporu tuttur sonrada benim yanıma gel diyince bi taraflarım tutuştu.Dikiş pansuman aşı vs yaptım ve aynen uzadım toplukladım yani.polisin yanına gitmedim.

Nitekim işlemleri yaptırırken aradığım arkadaşım rapor tutturursam bu raporun iş yerinede gönderileceğini söyledi.Ki çalıştığım yerde iş kazası durumlarında çok hassas günlerce sorgulanmam demek.Bu noktada size sormak istiyorum.acil servis iş kazası raporunu işverenle paylaşıyormu ?işlemleri bitirmeden çıkıp gittim bişey olurmu ?iyi yapmışmıyım ?

Teşekkürler.

 
kişisel olarak beni ilgilendirmez sadece bilgi verebilmek için soracam cevap vermene gerek yok sadece kendin için düşünsen yeter

iş kazası sana haklar sağlar o kesik işyerinden atılmana sebep olacak bir kalıcı sakatlanmaya sebep olacak mı onu öğren sinirler, tendonlar, kaslar esilmişse işveren senden umudu keser seni zaten kapı önüne bırakır mı? sorarsan kendi kendine?
kesilme sebebi tamamen senin kusurun mu dalgınlık, koruyucu melsucat mıdır nedir onlar sağlanıyopr muydu işyeri büyüklüğü ve sana sağladığı maddi imkanlar, gelecek ne senin işyeri için önemin, oradaki yerin, kaza öncesi patronun tutum ve davranışı nasıldı size ve kaza sonrası nasıl bunşların hepsi sizin için önemli işyeri ihmali varsa kazada eğer işyeri hatası sebebiyle giderilmeyen bir eksiklikten dolayı ya da önlenmeyen bir uygulamalar süreçler bütününün sonucu kaza olduysa işyeri yükümlükülğü çok büyük tazminat vs alabilirsiniz, sizin hatanız olsa da tazminat alabiilirsiniz ama varsa bir sendikaya danışın haklarınızı sorun uygulamayı bilirim çok zordur özel sektörde mücadele ama ya bu kaza sebebiyle haklarınızı aramazsanız ve kovulduktan sonra bişey ispat edemezseniz? geleceğinizi kendinizi, ailenizi düşünün bir karar vermeye çalışın iş kazası raporunun sağlayacağı haklardan mahrum olmak büyük kayıp olur zaten doktora söylemişsiniz polise ifade vermeseniz de o doktor kesin polise söylediklerinizi aktarmıştır, inkar etseniz de işlem başlatılmış ve çalışma sosyal güvenlik bakanlığı yönergeleri işleme sokulmaya başlanmış olabilir, iş sağlığı güvenliği konusunda doktor kendini riske atmaz siz ne dediyseniz aktarmıştır emin olun er geç ortaya çıkar süreci geciktirirseniz haklarınızı kaybedebilirsiniz. patronun kovmayacağından eminseniz, o iş olmazsa başka iş bulamam diyorsanız işyerine ben demedim derseniz belki kalırsınız işyeri işlem başlatılmadan sizi çıkarırsa haklarınızı almanız çok çok zorlaşır geçmiş olsun
  • cultureent  (09.12.11 02:54:27) 
mesaj attım


  • drkiraz  (09.12.11 04:31:49) 
şimdi iyi niyetli olarak devam edelim.

Eh işte diye cevap vermek yerine daha sağlıklı cevap vermende fayda var. Ayrıca işte oldu ama benim dalgınlığım sonucunda oldu diye bir tutanacak tutturabilirsin. Çalıştığım yer itibariyle benim de bir çok mesai arkadaşım zaman zaman yaralanabiliyor. Kaldı ki bunlar normal şeyler. Kendi işyerimden örnekleyeyim iş kazası şeklinde rapor tutulmuşsa patron iki dakika kara kola gidip imzasını atıp çıkıyor ne o haklarını kaybediyor ne de bizim haklarımızın önüne geçiyor o yüzden seviyorum dürüstlüğünü adamın. Bence endişelenme hergün nelerle uğraşıyorlar çok önemli değil.
  • nisansayısı  (09.12.11 07:46:55) 
dalgınlığınla da olsa işveren gerekli tedbirleri almamışsa, iş makinası ile ilgili uyarıları vs koyulmamışsa ceza alabilir. siz bu durumun oluşmamasını istemiyorsanız eğer, mesela tuvalette vey a iş saatinde de olsa arabanızla falan uğraşırken olduğunu söylerseniz daha mantıklı olur.


  • ground  (09.12.11 08:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.