[]

erasmus

şimdi okulumda mart ayında erasmus başvuruları/sınavları falan olacak.

ortalamanın %50si + ingilizce yeterliliğin %50'si alınıyor.

yatay geçiş yaptığımdan ortalamam düşük baya(adaptasyon sorunu vs.) toparlamaya başladım bu dönem başından itibaren. onun için sadece ingilizce isteyen ülkelere hak kazanacağımı sanmıyorum. yüksek ortalamalı elemanlar giderler diye düşünüyorum.


ama şöyle bir şey var: almanyadaki okullar bildiğim kadarıyla almanca istiyorlar ve sınavlarda almanca. geçen senenin kontenjanlarına baktım almanyanın kontenjanlar dolmuyor.

şimdi benim almanca 0, yazıyla da sıfır. almanya'da baya akraba var ama. sizce şimdi böyle temelden başlasam daha sonra 3 ay almanyada kalsam bu derslerin başarılmasını sağlayacak kadar almanca öğrenebilir miyim? gerçi bilmiyorum okul benim bu teklifimi kabul edermi.

yoksa hiç uğraşmayıp, bir sonraki öğretim döneminde mi başvursam ortalamayı falan yükseltip?

 
sana kalmis,savantlik bi durumun varsa 1 haftada da ögrenirsin o dili.

normal biriysen zor kesinlikle ama imkansiz degil,cok efor sarfetmen lazim .

ama erasmuscular akademik bir amacla gitmediklerinden,okullarda cok ,coook rahatlar.ondan sinawlarin dilini dert etme.

okullar kabul ederse gidersin,gezersin sonra türkiyeye dönersin.

diger bahsettigin hersey okuluna ve hocalarina kalmis.
  • serabetan  (08.12.11 15:40:20) 
gir dene şansını, milletin de ingilizcesi kötü oluyor mesela. almanyaya kasma ama bence, fransa da aynı şekilde


  • yuto  (08.12.11 17:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.