[]

bekar yaşamı için eve alternatif; yelkenli (2-3 kamaralı) / karavan

hani ailemin evi var ama kendimi bi süre götürecek, hem keyifli hem farklı hem de yaşayabileceğim bir mekan arayışındayım.

özellikle tecrübesi olanlar varsa dinlemek (yani okumak) isterim. hani 2 hafta yelkenlide kaldım şöyleydi, karavanla tatile çıktık şöyle zordu falan şeklinde bile olur..


 
  • el magico  (08.12.11 14:57:47) 
teknede yaşamayı çoğu kişi dışardan çok kolay sanıyor ama değildir. birincisi tekne çok masraflı bişeydir. durduğu yerde para yer. hele istanbul filan gibi bi şehirde bi marinaya ev kirasından fazla para ödersin. bi de teknenin masrafları biner üstüne. iyice hesaplayıp düşünmek gerek.


  • cereal killer  (08.12.11 16:58:03) 
ben de hayatımın en azından bir kısmını teknede geçirmek istiyorum fakat ceral killer'ın da dediği gibi pahalı bir iş. türkiye'de denizcilik malesef lükse kaçıyor.. karavan daha ekonomik olur, tekneye göre de daha rahat olur diye düşünüyorum. karavanda kalmadım ama otostop çekerken karavan durmuştu bi kere. öğretmen emeklisi bir çiftti aracın sahipleri, karavan ile zamanında bütün avrupayı gezmişler. şimdi türkiye'yi geziyorlarmış. karavanda evden daha çok zaman geçiriyoruz falan diyorlardı. baya özenmiştim o zamanlar..


  • toshiro  (08.12.11 18:02:39 ~ 18:03:18) 
uzun süreli olmasa da ikisiyle de deneyimim oldu, ikisinin de artıları, eksileri var.. özetle
tekne ( bir arkadaşımın büyükçe bir yat gibi, tekne gibi bir şeyi var, arada takılıyoruz)
+ su, deniz, güzel koylarda süzülmek keyifli
+ balık avlarsın, yersin
+ dalıyorsan, ekip vs de varsa daha bir keyifli olur

- pahalı. yakıt, bakımı, vergisi, bakım ve demirleme.. tek tek çok koymaz ama bir araya gelince senelik ciddi problem.

- kışlık ve yazlık bakımı sıkıntı.. hava soğuyunca kızağa çekmen lazım, çekmezsen bir fırtınada sıkıntı olabilir..

- motordan, bakımından anlamak gerek, denizde aksiliklere karşı hazırlıklı olmakta fayda var zira.. en ufak bakımını başkasına yaptırırsan baş edmezsin..

- alışılıyor deniyor ama uzun süreli dalgalarda yoruyor adamı, sağa sola sallana sallana insanın şaftı kayıyor..


karavan : ( bir arkadaşım uzun süredi yaşıyor karavanda, ona misafirliğe gidiyoruz )
çekme karavan mı, moto karavan mı olayında bence cevap 'moto karavan'

+ yaldır yaldır gez, yol seni nereye götürürse, özgürce takıl. kısa yol yaparsın ya da uzun yol..
+ konaklamaya servet harcamak zorunda olmadığın için, seyahat özğürlüğün artar, maksimum hareket alanı..
+ moto karavanı uzun uzun anlatmaya gerek yok, herkese lazım, güzel bir alet.

- yakıt pahalı ama paran kadar gezme şansın var. yakın yerlerde, uzun süreli konaklama şeklinde bu sorun minimuma indirilebilir.. kötü bir şey yazayım dedim ama bak yine iyi bir şeye dönüşüverdi :s

- güvenlik olayına dikkat etmek gerekli.. için rahat etsin istiyorsan kamping bulmak gerek.. ( dağ başında değilsek bu da çok sorun değil aslında)

- moto karavanlar pahalı ( tekne gibi sürekli bakım gerekmez)

çekme karavan daha hantal olduğu için uzun yol için ideal değil ama az yer, yakın yer ama uzun süreli konaklama dersen çekme karavan da iş görür.
  • pyro clustic flow  (08.12.11 22:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.