[]

Yapı Kredi Hesap İşletim Ücreti

yılda 2 kere 40 küsür liralık hesap işletim ücreti alıyolarmış, bugün hesabımdan o paranın kesildiğini görünce kan beynime sıçradı. Öğrenci olduğumu belirtip hesap açtırırken öğrenci kimliğimi özellikle gözlerine sokmama rağmen sallamayıp hesap işletim ücreti kesmeleri yasal değil yanlış mı biliyorum? şikayet formunu doldurdum play carda kesmiyoruz sizde yok heralde falan genel bilgilendirme içeren gereksiz bi mail attılar.

her neyse bu lüzumsuz banka ile ilişiğimi kesmek dışında yapabileceğim bir şey var mı?

bilgilendirici çıkarım: yapı kredi kullanmayın, kullandırmayın.

 
hesabın tipi nedir? öğrenci hesabı mı normal hesap mı? normal hesapsa kapatın ve öğrenci hesabı açtırın.

bir de, çalışanlar için şöyle bir şey var: www.yapikredi.com.tr
  • yol gezer  (08.12.11 08:38:28) 
valla giderken öğrenci kartını verip hesap açın dedim, geri zekalı olsa öğrenci hesabı açar o durumda yani ne açtılar onu bile bilmiyorum :/ bir de işin komiği yapı kredi kullanmamın tek sebebi polonya'da atmlerden para çekerken komisyon almaması. komisyonun babasını aldı şimdi şu saatten sonra ya ziraat ya garanti :/ en azından garantinin ne kadar geçirdiğini biliyorum, bir de otomatik ödeme muhabbetleri var..


  • yuto  (08.12.11 08:46:27) 
akşam bana bir hatırlatın da tüketici hakem heyetinin iade kararına karşı itiraz edilen ve tüketici mahkemesince onaylanan bir karar var elimde. onu göndereyim, dilekçenize ekleyip fakslayın şubeye.


  • avkatbey  (08.12.11 10:19:52) 
bu belgeyi şikayet formu olarak iletince şunu yazmışlar, yasal dayanağı var mıdır? bir halt anlamıyorum bu işlerden:
Sayın yuto,

Yapı Kredi web sitemize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Hesap İşletim Ücreti; müşterilerimize verilen bankacılık hizmetinin karşılığı olarak, banka nezdinde bir hesabın açılması, işletilmesi, hareketlerinin bilgisayar sisteminde saklanması/arşivlenmesi, bilgi sistemlerinin geliştirilmesi, hesabın kapatılması ve hesapla ilgili yapılan diğer harcama işlemleri sebebiyle alınan bir ücrettir.

Bankalar Kanunu’na, ilgili diğer mevzuat hükümlerine ve bankacılık genel uygulamasına uygun biçimde yılda iki kez hesaplardan tahsil edilmektedir.

Türk Ticaret Kanunun 22. maddesinde, "Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesi ile ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir, münasip bir ücret isteyebilir…" hükmü yeralmaktadır.

Bununla birlikte, hesap sahiplerince imzalanan Bireysel Müşteri Sözleşmesinin XXXX. maddesinde; ''Genel Bankacılık uygulaması çerçevesinde işbu sözleşmenin düzenlediği tüm bankacılık hizmetleri nedeniyle, BANKA'ca saptanan ve ileride ilan edilecek/bildirilecek oran ve tutarda masraf, hesap işletim ücreti ,vs..işlem anında ödeyeceğini, ödemez ise BANKA'nın dilediği hesabına borç yazılmasını ve/veya derhal tediyesinin talep edilmesini, MÜŞTERİ kabul, beyan ve taahhüt eder.............." hükmü bulunmaktadır.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna 4822 sayılı yasa ile eklenen fiyat etiketi başlıklı 12.maddenin II. fıkrasında da; “...Hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listeler de birinci fıkraya göre düzenlenerek asılır....” düzenlemesi gereğince, etiket konulması mümkün olmayan hizmetlerin fiyat listelerinin tüketicinin bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için hizmetin sunulduğu ticarethanede uygun yerlere asılması gerektiği ifade edilmiştir.

Yukarıda belirtilen yasal düzenlemeler ve Bireysel Müşteri Sözleşmesi’nde/Hesap Taahhütnamesi ’nde yer alan hükümleri dolayısıyla Bankamızca '' Hesap İşletim Ücreti '' adı altında verilen bankacılık hizmetlerinin karşılığı olarak mudilerimizden mevzuat hükümlerine ve genel bankacılık uygulamalarına uygun biçimde ücret tahsil edilmekte olup, Hesap İşletim Ücretine ilişkin olarak şubelerimizde de gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

MEŞE Temel Bankacılık Paketi'ne üye müşterilerimiz Çalışan Hesapları için Hesap İşletim Ücreti’nde %100 muafiyet kazanırlar. Ardıç Yatırım Paketi ve Çınar Mortgage Paketi üyesi olan müşterilerimiz paket başvurusu esnasında seçtikleri bir adet vadesiz hesap için %100 muafiyet kazanmaktadır. Play Club Banka Kartı ya da Play Club Kredi Kartı olan 12 – 26 yaş arası öğrenci müşterilerimiz ise öğrenci hesapları için Hesap İşletim Ücreti’nde %100 muafiyet kazanmaktadır.

Meşe Paketi, Ardıç Yatırım Paketi, Çınar Mortgage Paketi hakkında detaylı bilgi almak ve üye olmak için şubenize başvurabilir, Play Club hakkında detaylı bilgi almak için www.playclub.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca maaş müşterilerimizin maaş hesaplarından, Senetsiz Taksit Sistemi / Kredili Senetsiz Taksit Sistemi için ödeme talimatı bulunan müşterilerin talimat verdikleri hesapları ve ilgili firmaların alacaklı hesaplarından Hesap İşletim Ücreti alınmamaktadır.

İşlem ücretlerimiz 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun “Fiyat Etiketi” başlıklı 12. maddesi uyarınca şubelerimizde asılı bulunan Hizmet Komisyon Tarifesi ‘nde, www.yapikredi.com.tr internet adresimizde, ana sayfanın üst kısmında “Ürün ve Hizmet Ücretleri” başlığı altında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun 2011/1 sayılı genelgesi çerçevesinde, güncel olarak ilan edilmektedir. Aynı zamanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ’nun internet sitesinde (www.bddk.org.tr) “Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri” başlığı altında da yayımlanmaktadır.

Konuyu bilgilerinize sunar, iyi ilişkilerimizin devamını dileriz.
  • yuto  (09.12.11 09:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.