[]

euro yatırma

iyi geceler,
erasmus için gideceğim okul, abn amro bank'e yaklaşık 2300 euro para yatırmamı istedi. En kolay ve masrafsız yolu nedir?

Bizim aklımıza gelense uzun yoldan şu; Benim şimdiki okulum, hibeyi yatırmak için iş bankası euro hesabı açtırdı. diyoruz ki babamın akbank'taki hesabından benim iş bankası hesabına TL havale edelim, İş Bankası da o parayı euroya çevirip abn amro bank'teki hesaba göndersin. ama böyle çok işlem olacak ve yüklü miktar olduğu için işlem parası da çok olacak. nasıl yapalım yardım edin :/

ps: abn amro bank artık türkiye'de yokmuş.

 
erasmus için gidilen okullara ücret ödenmiyor diye biliyorum ben.

evet soruya cevap değil ama aklıma da takıldı, paylaşmak istedim.
  • rondo alla turca  (07.12.11 23:49:29 ~ 23:52:17) 
rondo alla turca +1

erasmus için bir miktar yatırman gerekir kalacağın yer için falan ama 2300 Euro değil kesinlikle bu miktar. Kaldı ki okullar ücretsizdir.Durumu kendi okulunuzda ki erasmus supervisorınızla görüştünüz mü?
  • skywalkeremre  (07.12.11 23:53:01 ~ 23:53:23) 
@skywalkemre ++1

dolandırıcılık falan olabilir aman diyeyim yani

link de verelim de kanıt olsun

erasmus.dpu.edu.tr

burada açıklıyo mesela
  • rondo alla turca  (07.12.11 23:54:21) 
okula gitmeyecek zaten o para, benim yaşam masrafım gibi bişey, vize için gerekli galiba. bilmiyorum körü körüne yapıyorum mailde ne dedilerse, dolandırılmazsam iyi.


  • lemuria  (07.12.11 23:55:45) 
"I have had to calculate the full amount of advanced living required to provide proof you have enough money available during your stay in Holland. Please find the Financial Contract showing you the amount necessary for your advanced living and payment of the fees."

demiş mesela.
  • lemuria  (07.12.11 23:59:34) 
Bir dakika burada bir saçmalık var, vize işlemlerinde konsolosluk senden bazı maddi kaynak talebinde bulunabilir teminat için bu doğru ama bunu kendi banka hesabında gösterirsin. Okula neden yatırasın ki? Sonuçta hesabıda hollanda ya gitmeden açamayacağına göre bir gariplik var. O okulların her söylediğini körü körüne yapmayın. Bizde o banka yok başka banka var oradan açtırıp göndereceğim hesap özetini diyin. Mesela gidin iş bankasına euro hesabı açtırın yatırın hibenizi ya da ekstra paranızı hesap dekontunu gönderin.

edit: Tamam işte dediğim gibi ABN ile ilgili değil. Adamlar sizden banka dekontu istiyor hangi banka olduğunun bir önemi yok. Eski kız arkadaşım viyanaya gitti,garanti ile halletmişti işlerini en az o kesiyormuş para transferinde.

edit2: edit 1 iptal... Swift yapmanız gerkeiyormuş orada ki bir bankaya. Vakıfbank ile swift yaparak çözmüş sorununu. Vakıfbank viyanada da varmış.
  • skywalkeremre  (07.12.11 23:59:58 ~ 08.12.11 00:03:10) 
bende bu akşam aynı şekilde erasmus için 2.260 euro yatırdım.daha doğrusu annem internet üzerinden yolladı.havale yaptı galiba tam bimiyorum.o zaman komisyon ödemiyosun


  • skinnerbox  (08.12.11 00:01:44) 
Garanti internet şubesinden Swift ücreti 30LİRA,yok ben Garanti kullanıcısı değilim diyorsan şubeden 50LİRA


  • VickVickyVale  (08.12.11 00:09:07) 
ben de hollandada okuyorum, erasmus degil, lisans egitimi ama hollanda hukumeti benden de oyle bi guvence istiyo.
benim her sene yaptigim sey, ziraatten euro hesabi actirdim, ordan ABN'deki hesabima para yolluyorum. 10.000 euro ucun 175 lira gibi komik bi para oduyorum, para da iki gun sonra hessabimda oluyo. ziraat bankasi gorevlileri bana yurtdisidaki hesaba hic bi sekilde internetten havale yapilamadigini soylemisti. gecen yaz durum boyleydi. degismis olabilir.
ama anlamadigim olay senin ABNden hesap actirabilmen icin hollanda oturma iznin ve hollandada yasal bir adresin olmasi lazim, ki buraya gelmeden bunlar imkansiz,
Gocmenlik burosu bana ABN diye bi sart koymadi. herhangi bi banka olabilir (turk-alman-hollanda) fark etmez, hatta ilk sene turk INGsindeydi.
yani okulla ya da gocmenlik buroyla konus, hesabin olmadan ABNe nasil para yatirabilirsin bilmiyorum. ama benim 3 senedir gordugum en ucuz yol ziraat bankasi.
  • lamartin  (08.12.11 00:11:51) 
Normal okuyorsan olabilir de, bence Erasmus için böyle bir şey istenmesi bayaa bi saçma. Hadi vize için isteseler yine neyse, bence karşı okul Erasmus ilkelerine aykırı davranıyor zira sen oraya devlet güvencesi altında gidiyorsun, alacağın hibe zaten belli. Çok garip bi durum bu. Biraz altını kurcala derim.


  • roket adam  (08.12.11 00:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.