[]

blu-ray 3d filmler icin ideal boyut?

merhaba sakinler;

simdi elimde bir adet 47' lg lw570s 3d televizyon var. 1080 goruntu destegi falan neyse. bu alette oynatmalik , kaliteli 3d filmlerin malum ortamlarda boyutlari kalitesine oranla nasil oluyor? kac gblik bir ortalama film isimi gorur. yani bunu sormamdaki amac hem bu teknolojiye uzagim hem de malum ortamlarda 17gb da 3d film va 35 gb da hatta 50 gb olanini bile gordum. ben bu filmleri 500gb lik harici hhd'mde saklamak istiyorum bu yuzden boyut onemli.

her turlu tavsiyeye acigim.

 
35-50 dediklerin son nokta, dokunulmammış hali blu-ray'in.

3D için emin dğeilim ama, 2D için kounuşacağım, bu işe epey kafa kırmış biri olarak söyleyebilirm ki 1080p'nin 1080p'sine çok aldanma. film iyi bir şekilde 720p olarak riplenmişse 1080'in yanında hiç bir farkı olmuyor (hele ki televizyon gibi uzaktan izleyeceğin durumlarda).
  • celeron 300a  (07.12.11 21:29:30) 
Önce 3D olmayanlardan başlayayım.

Filmler ortalama 2 saat, 1080p'lik film indireceksin, boyutuna bakıyorsun 3.5 - 5GB. Ya bi sittirsin gitsinler.

1080p izleyeceksen "sample.avi"'ye bakmadan indirme, boyut olarak da 8-10GB civarındakiler oldukça tatmin edici. DTS veya farklı dillerde ses seçeneği varsa da gereksiz yere şişer dosya boyutu, açıklamaları iyi oku.

720p indireceksin boyuta bakıyorsun 1.5GB-3GB, gene sittirsin gitsinler. 720p indireceksen de ortalama 5-6GB olanlar pişman etmez.

Dosya boyutlarını referans aldım tecrübelere dayanarak, gene de ne 1080p filmler gördüm 720p ripten video upscaling yapılarak elde edilmiş. Tekrarlıyorum : sample.avi

3D filmler SBS3d olduğu için dosya boyutlarını 2yle çarpsan yeridir. Randıman almak için 1080p'de 17-18GB'dan aşağısına bakma bile.
  • kimlanbu  (08.12.11 07:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.