[]

Kemoterapi perisan eder mi?

1 Kür kemoterapi almam icap etti. bunun ertesi gunu cok perisan olur muyum? ise gitsem mide bulantisi halsizlik vb cok rahatsiz eder mi? insanlar rahatsizligimi bilmiyor cok belli olur mu?




 
anneannem kemoterapi görmüştü, sonrasında iki üç gün halsiz oluyordu.


  • inheritance  (07.12.11 09:23:08) 
aldığınız ilaca ve doza bağlı olarak değişir. 1 hafta yataktan kaldırmayıp tuvaletinizi kontrol edememenize neden olanlar dahi var. doktorunuza danışın. eğer sadece mide bulantısı gibi bir yan etki bekleniyor ise emedur gibi anti-emetik ilaçlar semptomatik tedavi sağlar. bir de n ile başlayan bir ilaç vardı, daha etkili idi ama adını çıkaramadım şimdi.


  • screamshot  (07.12.11 09:26:45) 
kemoterapide aldığınız ilacın içeriğine ve dozajına ve bünyeden bünyeye göre yan etkiler değişebilir. genellikle tek dozda vücut dirençli olacağı için belirtileri hafif ve geç ortaya çıkabilir.örneğin ertesi gün değil, bir iki gün sonra etkisini görebilirsiniz.
mide bulantısı, halsizlik gibi etkileri olabilir.imkanınız varsa kemoterapinin ertesi günü için iki günlük ya da önümüzdeki 3-4 gün için izin yaptırıp evinizde dinlenin.
sonuçta bol miktarda kimyasal enjekte edilecek vücudunuza, yan etkisini görmeseniz bile bir kaç gün normal temponuzdan sıyrılıp evde dinlenmek sizin için daha yararlı olacaktır.
bir de bu arad bol bol su için (neredeyse 3-3,5 litre) kimyasalın vücudunuzdan atılımını kolaylaştıracaktır.
mideniz bulansa bile beslenmenizi atlamamaya çalışın. yağlı yiyecekler yerine hafif bir salata, peynir ekmek, çorba, haşlanmış patates ve meyve gibi yiyecekler tüketebilirsiniz.
  • balik kraker  (07.12.11 09:27:38) 
Cok tesekkur ederim. isin kotusu yarin bu ilaclari alip cuma gunu memlekete gidicem ancak ailemin durumumdan haberi yok. etkisi cok siddetli olacaksa gitmicem. doktora da sorucam tabi ama simdiden bilet almak istiyorum.


  • annesütü  (07.12.11 10:06:04) 
hangi ilaçları aldığınızı yazın ki


  • drkiraz  (07.12.11 18:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.