[]

mühendisim dil öğreneyim mi?

yeni mezun işsiz mühendisim. teknik ingilizcem baya iyi, ama diğer konularda cok cok iyi değilim. eskiden beri rusça ya da almanca öğrenme hevesim vardır. yazın tanıstıgım alman bir genç aman basını yakma uzak dur, git ingilizceni geliştir dedi. rusça'ya mı sarsam diyorum, ya da bunun yerine bi programlama diline mi sardırsam pek sevmiyorum gerçi. son soru, 24 yasından sonra dil öğrenilir mi?




 
24 yaş nedir ki, tabii öğrenebilirsin! almanca zor değil bence onu öğren. Rusça daha zor, onu dil konusunda kendini biraz daha geliştirince öğrenirsin.


  • megalomaniac  (07.12.11 00:40:58) 
Direk Rusya'ya git hacı


  • pascha d  (07.12.11 00:41:18) 
@pasche d, biraz ayrıntı ver panpa:) bi ara ukrayna mevzusunu araştırmıştım ama kaldı orda.


  • art vandaley  (07.12.11 00:46:55) 
Sizden dört yaş daha büyük olduğum ve sizin kadar yüksek bir eğitime sahip ol(a)madığım hâlde halen olan İngilizcemi geliştirmek için (okul, ders vb. gibi zorunluluklarım olmadığı hâlde) hobiymişcesine bol bol pratik yapıyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur gibi klişe bir cümle söylüyorum size, hemen ardından da naçizane şunu eklemek isterim, lütfen zaten sahip olduğunuz dili geliştirmeye çabalayın. Yepyeni bir dil öğrenmeye çalışırken olan İngilizcenizi de yitirme ihtimaliniz var.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (07.12.11 00:47:49) 
italyanca ve ispanyolca da olabilir. Almanca'dan daha az zorlanırsınız emin olun.


  • glosoli  (07.12.11 00:48:27) 
glosoli, mühendislikte beni öne geçirecek bişey olsun istedim. biliyorum baya kolay onlar almanca'ya göre ama pek bana hitap etmiyor.

@cok sey hakkinda az sey bilen adam, pek tabi öğrenmenin yaşı yok ama dil biraz motora baglayan bişey oldugu için erken yasta öğrenmenin avantajı cok buyuk. ben de zaten bunu sormak istedim biraz dile harcayacagım eforla gerekli verimi alabilir miyim, yoksa başka bişeye mi sarsam diye emin olmak istedim. ama şu çağda en önemli şey dil gibi geliyor bana bilmiyorum ne kadar haklıyım, her turlu bilgiye herkes ulasıyor. dil ama hiçbir zaman guncelliğini yitirmeyecek bi araç.
  • art vandaley  (07.12.11 00:54:27 ~ 00:56:41) 
ne mühendisisiniz bilmiyorum ama italyanca önemli. dönem başında iki kişiyi aldık biz italyanca avantajı nedeniyle.


  • glosoli  (07.12.11 00:56:31) 
mühendis=almanca

O kadar da zor değil,matematik gibi tak tak tak yerleştiriyorsun.Almanca radyo dinle,imrenirsin.Çok güzel bir dil yaw,bende 3. kurdayım :))
  • VickVickyVale  (07.12.11 01:00:40) 
inşaat mühendisiyseniz kafadan rusça


  • enedwaith  (07.12.11 01:06:21) 
@VickVickyVale, sagol ya baya cesaret verici oldu. kesinlikle ben de cok guzel buluyorum almancanın sesini. dinleyeyim biraz bari:)


  • art vandaley  (07.12.11 01:13:29) 
mezun değilim, mühendislik öğrencisiyim. ne mühendisi olduğunu yazmamışsın gerçi ama mutlaka bir program kullanıyorsundur. bence rusça yerine o bildiğin programları ve kendine yardımcı olacak diğer programları öğren. autocad'se autocad, proteus'sa proteus. alanın neyse ona göre.

kolay gelsin.
  • repins  (07.12.11 01:55:50) 
ingilizceni mükemmellestir.

teknik ingilizcem iyi ne demek allaskina?

bir dili bilmeden ,diger dile gecmek sacmalik,türkiyedeki anneler ve dil kurslari cok mutlu bu kursa gitmekten,kursa gidilir,ögrenemeden "ulan ne s.kimsonik bi dilmis lan bu" denip birakilir,sonra cv ye süper,über biliyorum yazilir.

gerek yok,saglam ingilizce her yer de fazladir diyip geciyorum.

sipesifik alanlarla ilgilenicekseniz,ek diller gerekebilir ama mühendislik=almanca demek sacmaliktir.hatta sacmaligin daniskasidir.mühendisligin bir kolu almanca gerektirebilir ya da avantaj saglar o kadar.

dilleri overrate etmemek lazim.
  • serabetan  (07.12.11 08:25:19) 
Teknik Ingilizce diye bir sey yok malesef. Yani adamla toplanti yaparken, yazisirken, sakalasirken, is yemeginde, sunum yaparken vs "ben sadece teknik konusabiliyorum" demek gibi bir sansiniz yok. Once Ingilizceyi gelistirin.


  • crown  (07.12.11 09:12:43) 
kesinlikle katılıyorum. türkiye'de dil eğitimi genel olarak çok kötü. toefl ülke sıralamasında sondan ikinciyiz. sizin iyi sandığınız o ingilizce muhtemelen içler acısı bir halde. başka dil öğrenmeden önce onu geliştirin. iyi bir ingilizce'nin size katacağı katma değer ve açacağı ufuklar başka bir dili daha yarım yamalak öğrenmekle kazanacaklarınızdan çok daha fazla olacaktır.


  • 386 dx  (07.12.11 10:53:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.