[]

Polis Olma (Üni Mezunu)

Google' da baktım biraz lakin, pek tatmin edici sonuçlar bulamadım.

Efendim, bu Pazar kısmetse askerlik yolcusuyum. E dönüşte iş miş bakmak lazım. Rahmetli edem Başkomiser' di. Açıkçası polislik olayına sıcak bakıyorum fakat sorularım var. Askerden gelişte 26 yaşımdan gün almış olacağım ve Marmara İşletme mezunuyum.

Üni mezunları nasıl polis oluyor ? Normal polis memuru olarak mı göreve başlıyoruz yoksa başka bir rütbeyle mi ? Hemen komiser yardımcısı olunmuyor sanırım, akademiye katılmadığım için.

Şark görevi nasıl oluyor ? Herkese mi zorunlu ? Eğer gitmek mecburi ise kaç yıldır ?

 
maden niyetin polislik bence önce polisliğe adımını at, askerlikte yapmazsın böylece..

üni mevzunlarından seçilenlere 6 ay eğitim var, sonra direk memurriyet. rütben düz memur ama maaşın eğitim durumuna göre diğer düz memurlara göre biraz daha fazla. komiser yardımcılığı içinde sınavlara girmen gerekiyor ve eskisi gibi allah nereye kadar yürü derse değil, en çok başkomiser olabiliyorsunuz(bu yasayasa akademi mevzunu olmayan herkes dahil artık, pmyo mevzunları bile).
  • blackmail  (07.12.11 00:05:56) 
Şarktan bahsedeyim evet zorunlu , bölgesine göre değişiyor 2 yıldan 5 yıla kadar, komiser yardımcısı vs. olacağım dersen 2. kez şarka gidiyorsun, fakat blackmailin dediği gibi akademi mezunu olmadıgın sürece polislikte yükselmenin pek bir anlamı yok, normal polis memuru olursun ilk atama yerin %90 İstanbul yada Ankara olur, çevik, sivil...nasıl çalışacağın şans...


  • bisanthe  (07.12.11 00:36:27) 
pomem diye bir şey var.

en az lisans mezunlarının başvurabildiği bir şey, googledan pomem diye arat, şartlara bak, tarihleri falan nasıldı.

kpss den alıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • dis fircasi  (07.12.11 00:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.