[]

aylardır iş bulamamak ve kariyer.net

iyi sayılır bi okuldan ee mühendisi olarak mezun olduk, biraz tatil yaptık sonra iş arayalım dedi ama elimizde patladı. bi süre sonra 6 aylık işsiz olacagım.
kariyer.net'te 40'a yakın ilana basvurdum, yeni gelen özellikle kaç kez bakıldıgını görebiliyoruz artık cok şükür. 8 kez bakılmış son 1 ayda. yani adamlar ilan veriyor, ama basvuranlara bakılmıyor bile. şimdi istediğim bi yerden tam bana uygun bi ilan buldum, evime de 10 dk. ama yine bakılmıyor bu cv'lere dönüş olmuyor. napsam ben direk mail mi atsam adamlara? ayrıca iş ararken başka neler yapmalı, bi de kriz söylentileri mi etkiliyor bu işe alımları? ya da kaderim ocak-şubatta yeni mezunları beklemek mi olacak?



 
Ben de aynı durumdayım. O kadar staj yaptm, iş tecrubesi filan kimse bakmıyor. İlk basvurdugum ilan yaklasık 2 ay onceki ilan hala eleman arıyor. Gercekten ozelliklerimin uyustugunu dusundugum, hatta artı ozelliklerimin olmasına ragmen basvurdugum ilanlardan gorusmeye dahi cagırılamıyorum. İnanın universite mezunuyum, iyi kotu ingilizce konusabilen birisiyim, ofisboy ilanlarında dahi geri donus alamıyorum.


  • spartakus  (06.12.11 22:57:47) 
@spartakus sorma, adamlar beni de çağrı merkezi elemanı olarak aramışlardı. boşluğuma geldi de veremedim ağızlarının payını, kekeleyerek kapatmıştım:)


  • art vandaley  (06.12.11 22:59:38) 
insan kaynaklarını arayıp cv gönderdim, başvurdum aldınızmı şeklinde dürtüklemen lazım. kuzen bu şekilde turkcell'e daha sonra procter&gamble'a falan girdi. bir çok kişi başvuruyordur ilana. 10 dk. mesafedeyse git konuş. çok istiyorum işi de.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (06.12.11 22:59:52 ~ 23:00:39) 
bu kariyer net yalan olabilir benim de fena olmayan iki üniversite mezuniyetim ve de taşşaklı referanslarım olmasına karşın yüzlerce ilanıma hiç olumlu geri dönüş almadım.... denemek için dandirik işlere başvurdum gene geri dönüş olmadı...reklamasyon kombinasyon gibi geliyor bana...


  • yitik yazar  (06.12.11 23:01:06) 
haklısınız bakmıyorlar o ilanlara, arayın, sorun beni neden çağırmadınız diyin ya da eviniz yakınsa cidden böyle böyle ilanınızı gördüm cv'mi getirdim diyin, çekinmeyin bence yoksa bir 6 ay daha işsiz kalabilirsiniz.


  • bosver nicki  (06.12.11 23:01:41) 
ilana bakın ama başvurmayın. kapılarına gidin. çok örneği var etrafımda böyle iş bulan.


  • glosoli  (06.12.11 23:09:57) 
@glosoli, başvurmayın derken ters bi etkisi mi var, yoksa zaman harcama anlamında mı dedin? o zaman ben yarın direk arayayım burayı, diyeyim su ilanınızı gördüm gayet de uygun oldugumu dusunuyorum, evim de yakın.

@krem peynir, İK firmaları derken MANPOWER, Michael Page falanı kastediyorsun sanırım. ama kurumsal firmalar pek bunlara itimat etmiyor gibi, hatta kariyer siteleri için genel bi kanı var sanki bu aracılara ilan veren firmalar dandik oluyor diye. bilemedim şimdi.
  • art vandaley  (06.12.11 23:19:30) 
İş başvuruları sırasında ön yazı eklemeyi ihmal etmeyin, çok ayırt edici olduğunu göreceksiniz.


  • yellowred  (06.12.11 23:19:46) 
zaman kaybetmemek açısından. bu şekilde yapan kişiler de çok, sizin netten başvurunuz incelenene kadar elden başvuranların çoğuyla görüşülmüş oluyor.


  • glosoli  (06.12.11 23:21:52) 
bu arada kurumsal bi firmaya elini kolunu sallayarak gitmeye çekinirim gibi geliyor ya adamlar çağrıldıgın gorusmeye bile giderken kaç kez kontrolden geçiriyor, önce telefonla taciz etsem daha iyi gibi?


  • art vandaley  (06.12.11 23:25:07) 
kapılarına gidin dediğim arayıp randevu almanız. aga ben geldim dersen almaz ki.


  • glosoli  (06.12.11 23:33:20) 
cv'nizde ciddi hatalar olabilir. netteki ipuçlarına göz atın veya bu işlerden anlayan birkaç kişiye inceletin.


  • 386 dx  (07.12.11 10:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.