[]

matlab dosya okuyamama sıkıntısı

melaba millet. bir txt dosya üzerinde her kolonu tabs tuşu ile atlanarak hazırlanmış matris yapısı var. bendeki matlab 7.10.0 ve aşağıdaki kod ile bu dosyayı bir matris olarak programa okutuyorum.

load modeller/istasyon.txt;

istasyon adındaki bu matrisi program içerisinde her türlü yerde kullanıyorum. programı bitirdim ve arkadaşıma gönderdiğimde 7.6 versiyon kullanan arkadaşta şu satır hata vermiş.

[m,~] = size(istasyon);
??? Error: File: komsuluk.m Line: 7 Column: 5
Unbalanced or unexpected parenthesis or bracket.

arkadaşa "istasyon değişkenini ekrana bastır bakalım" dediğimde de hata vermiş. oysaki bende böyle bir hata hiç olmadı. karşılıklı kontrol ettik, klasör adı doğru ve dosya ile aynı klasörde. bendeki neyse ondaki de o. fakat karşı bilgisayarda bu hata çıktı. problemin nedenini bulamadık. var mı bu işten anlayan, akşam akşam hayır dua kazanacak biri?

 
istasyon = load('modeller/istasyon.txt');

şeklinde değiştirsin o satırı, bakalım bi.
  • franz kafka  (06.12.11 20:04:45 ~ 20:08:22) 
istasyon = load('modeller/istasyon.txt');

yaptık olmadı. değişken adını farklı mı vermek lazımdı?
  • ugokhan  (06.12.11 20:13:03) 
istasyon.txt te yazi falan var mi yoksa sadece numaralar mi var butun dosyada?


  • raist  (06.12.11 20:29:48) 
dosyada sadece rakam var. eni boyu düzgün. eksik kalmış bir cell yok. zaten benim bilgisayarımda hiç hata vermiyor. komsuluk.m dosyası ve yazmış olduğum 5 tane fonksiyon dosyası çatır çatır çalışıyor. sorun diğer bilgisayarda. versiyon farkı falan mı diye düşündük ama sanmıyorum.

işte dosya içeriği şu şekilde.
www.5tl.net
  • ugokhan  (06.12.11 20:33:09 ~ 20:35:17) 
sanirim sikinti tilda'dan (~), zira 2009 da gelmis bu yenilik:
blogs.mathworks.com

[m,n] = size(istasyon); ise yarayabilir mi acep?
  • raist  (06.12.11 20:35:59) 
oldu oldu. tilde (~) imiş problem. duanı yolladım :)

for i=1:1000;disp('teşekkür ederim');end
  • ugokhan  (06.12.11 20:49:49 ~ 22:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.