[]

yemek

içimizdeki aşçılara yönelik bi soru:

elimde fotoğrafta görebileceğiniz kırmızı biber, kıyma ve yoğurt var. nasıl bir yemek yapsam güzel olur? dolma yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden onu geçiyoruz :) başka ne olabilir?


 
dolma yapmak (annelerinki gibi olmasını beklemedikten sonra) hiç zor değil aslında. başka bir fikir olarak belki tavada kıyma ve varsa soğanı yağda çevirip sonra kesilmiş biberleri atabilirsiniz. üstüne de yoğurt..


  • fotrsapka  (06.12.11 14:45:50) 
biberleri ızgarada pişir? ızgara yap? kelimeyi bulamadım, sarımsaklı yoğurt üzerine de kavrulmuş kıyma bence nefis olur. ben kırmızı biberleri ızgara yaptıktan sonra zeytinyağı ve sarımsakla harmanlıyorum çok lezzetli oluyor.


  • huysuzrumi  (06.12.11 14:46:37) 
yumurta var mı? bıberlı kıymalı yumurta yap sahanda bence. gercı yumurta olsa soylerdınız ıllakı :) olmadı yumurtasız soganlı bı sekılde kavurun, yogurtla yıyın barı.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (06.12.11 14:47:33) 
o biberleri fırınlayınca güzel oluyor, közlenmiş biber gibi. tepsiyi alüminyum folyo ya da yağlı kağıtla kaplayıp, biberlere hiçbir şey eklemeden (patlamamaları için uç kısımlarından birer kesik açın ama) tepsiye dizin, üstleri hafif kararmaya başlayana kadar fırınlayın. az sarımsaklı/tuzlu/baharatlı yoğurtla güzel oluyor =)


  • kobuzchu kiz  (06.12.11 15:01:59) 
soğan varsa melemen yapın.


  • bitter cikolata  (06.12.11 15:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.