[]

illegal olaylardaki tavrınız?

bazen aslında kimseye çok zarar vermese de illegal birşeyler yaptığınız oluyordur, örneğin park edilmeyecek yere iki dakikalığına park etmek, herhangi bir sırayı ihlal etmek ya da duyuruda yasak olmasına rağmen karaborsa bilet satmak gibi.

1- illegal olayı yapan siz iseniz, uyarıldığınızda tepkiniz ne oluyor? -biliyorum hacı dayı, dur iki dakika deyip karşınızdaki iplemiyor musunuz?
-bilmemezlikten gelip haa tamam bilmiyordum deyip illegaliteden çıkıyor musunuz?
-hiç sallamıyor musunuz?
2- dışarıdan olayı gören bir kimse iseniz;
-uyarıyor musunuz
-bana ne len ne bok yerse yesin ben işime bakayım diyerek görmemezlikten m geliyorsunuz?

böyle anket gibi oldu ama ekşi ankete git demeyin pls.

 
isim cok acilse bile park edilmeyecek yere park etmiyorum.

isim cok acilse ve sirada bi sürü kisi varsa, beyler bi müsade eder misiniz lütfen böyle böyle diye anlatiyorum derdimi, tamam derlerse tesekkür edip en öne geciyorum.

isim hic acil degilse, rica edene sira veriyorum ama direk araya kaynayanin agzina siciyorum.

iyi bir insan olmaya calismiyorum ama bunu yaparsaniz kimse size bi sey demez.
  • keseci  (06.12.11 14:11:03) 
alışveriş merkezlerinde özürlü yerlerine park eden normal arabaları görüyorum, (nedense hiç özürlü arabası göremedim aylardır gidiyorum), güvenlik görevlisine şikayet ediyorum, sonuç sıfır. terbiyesizlerin sayısında azalma yok. halbuki biraz ileride park yeri de oluyor.


  • franz kafka  (06.12.11 14:11:24) 
1-yapacağım en illegal şey; yayayken bana kırmızı yandığı halde görünürde araba olmadığı için karşıdan karşıya geçmektir. bunun için de kimse uyarmaz ama uyardılar diyelim "haklısınız ama acelem vardı derim".
2-çok hassas olduğum konular dışında (kapalı alanda sigara içilmesi) uyarmam kimseyi.

  • lars  (06.12.11 14:14:30) 
degisiyo aslinda karsidaki adam kilsa mesela türkiyedeyken uyarmistim,küfretmisti dövcekti bende arabasini cizmistim.

türkiyedeyken apartmanda bi emlakci vardi,gicik olmustum adam,artist artist hareketler yapiyodu,bende gece recel dökmüstüm kapisinin önüne ,dükkanin icine dogru yaydirmistim,bi gün filan dükkan temizlemisti.

bi keresinde bi ülkenin ekonomi bakanina tercümanlik yapmistim,o zaten apayri bi hikaye de,karsidan karsiya gecerken ibnenin biri eziyodu beni ,sonra arabadan cikip dövmeye kalkinca ,polis vardi kösede hemen cagirdim,supervisor vardi basimizda bakanliktan onuda aradim,o zamanin parasi 500 küsür lira biseylerden ceza yazdirmistim adama.
  • serabetan  (06.12.11 14:19:08) 
1 - a
2 - b

illegalitesini fazla sallamıyorum, kişileri rahatsız edip etmediğime bakıyorum daha çok
(ör. sırayı ihlal etmem, vapurun açık bölümünde sigara içerim [yanımda biri varsa rahatsız olup olmayacağını sorarım])
  • berk  (06.12.11 14:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.