[]

TTNET 8mbit Limitsiz VS Turkcell Superonline 20mbit Limitsiz ?

(TTNET 8mbit'e kadar limitsiz, aylık 59 TL) VS (Turkcell Superonline Fiber 20 mbit Limitsiz, aylık 55 TL)

İyi günler değerli sözlük ahalisi&Suserler!!

Son bir haftadır, t.superonline'den çok sık telefon almaya başladım. 2 yıldır abonesi olduğum TTNET aboneliğimin taahhüt süresi bitmiş ve istersem ttnet'i bırakabilirmişim. Şimdi bu konuda size bir kaç soru sormak ve değerli görüşlerinizi almak istiyorum.

İstanbul-Anadolu yakası Ümraniye'de Çarşı mahallesinde oturuyorum. Adı üzerinde ''çarşı'' yani ümraniye'nin merkezi. Demek istediğim merkezi bir yer olduğu için altyapıda bir sorun olmaması gerekiyor. TTNET'le 2 yıllık üyeliğim boyunca, ''paketimin 8mbit'e kadar sınırsız'' olmasına rağmen download hızım hiç bir zaman 400 kb'yi geçmedi. Gerek, rapid vb. sitelerden premium olarak yaptığım indirmeler, gerek se zamunda'dan 5000 seeder'li indirdiğim torrentler, hiç biri 400kb'yi görmedi.

*Sizce bu normal mi? Sizde durum nasıl?
*Sizce bırakmalımıyım TTNET'i? (bu download hızından memnun değilim, ama eğer normali buysa o zaman bir sorun olmaz benim için)
* Turkcell Superonline Fiber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullananlar olarak memnun musunuz?
* Hangisi daha ekonomik? (ucuz demiyorum, verdiğimiz panaın karşılığını hangisi daha iyi veriyor?)
* Bir de asıl ve en önemli sorum şu : Zamanında her ikisini de kullanmış olanlar bu konu hakkında ne düşünüyor?


Teşekkürler.

 
hacı muratla honda civic karşılaştırması olmuş bu. keşke şu altyapı bizim de altımızdan, üstümüzden bir yerlerimizden geçse de superonline'a geçsek diyoruz biz, sen ttnet'te mi kalsam acaba diyorsun:)


  • jamiro  (06.12.11 12:12:16) 
bu soruyu artık sormayın yaa
fiber acaip bi şey 1 gb filmi 7 dk da indiriyor daha ne olsun ;)

  • neira  (06.12.11 12:14:34) 
8 mbit şu sıralar = 12 mbit (direk modemde öyle görünüyo şu an)

20 mbitlik fiberde limit var 50 gb geçince 100kbit e düşüyor, ttnette böyle bişey yok olduğu söylense de.
  • saiko  (06.12.11 12:17:02) 
başka soru açmadan ben de burda sorayım, ttnet ten superonline adsl'ye geçsem
mi? şu an ttnet limitli kullanıyorum, sürekli kotayı aştığımdan zaten fazla fazla ödüyorum, ücret olarak rahat edeceğim onu biliyorum da, ttnet'le 2 yıl taahhütüm var, superonline bu tahhhütü kendilerinin iptal ettireceğini söyledi, arayan kız da biraz cins gibi herşeye olur diyo, kıllanıyorum... ne yapsam, sorun yaşar mıyım acaba, anında geçiyor muyuz bir de? internetsiz kalmayalım bu arada?

  • rodeocu  (06.12.11 12:29:23) 
ttnet adsl'den superonline adsl'ye geçmen saçmalık olur. Ha fiber miber diyorsan o ayrı.


  • commander64  (06.12.11 13:54:42) 
Superonline fiber ile 20mbit bağlantıya 100 gb hız alanı veriyor, yani o kota o hızla 10 saatte doluyor. 10 saat boyunca 20 mbit kullandığın zaman geri kalan 29 gün 14 saat boyunca 1 mbit kullanıyorsun. Şuan keşke almasaydık diyorum. Doğru düzgün bişey indiremiyorsun, 1mbite düşünce de 20mbitten sonra resmen işkence gibi geliyor. Üstelik sınırsız paketi de yok, sadece 20mbit sınırsız var o da 199 lira. Şaka gibi gerçekten. 2 yıllık sözleşme var bi de çıkamıyorsun. Şuan şansım olsa ttnet'e geçerim.

Herkese superonline'ı överdim ama adil kullanımı getirince gözümde tamamen düştü. Hani 3e 5e düşür bari. 1mbit ne lan. Bişey indirmeyeceksem niye 20mbit hız alıyorum ki?
  • MBrain  (06.12.11 13:57:35 ~ 13:59:01) 
ttnet'i bıraktık, superonline'a geçtik daha yeni, adil kullanım kotamız 100gb, geçen ay 150gb'lık bir trafiğimiz vardı hızımız düşmedi.

fiber olmadığı için ve hatlar 16mbit desteklemediği için 8mbit'e kadar kullanıyoruz ama süratte sıkıntı yok, hep limitlerde süratimiz.

Bu performansı uzun vade de sunarsa kesinlikle superonline diyorum.
  • kimlanbu  (06.12.11 14:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.