[]

ping sorunu

meraba arkadaşlar,
şimdi benim evimde iki bilgisayar var ve ben birinden digerine ulaşmak istiyorum, ikisi de aynı modem uzerinden internete bağlı fakat birinden digerine ping attıgımda "hedef ana bilgisayar ulaşılamaz" hatası alıyorum.
iki bilgisayarda da win7 işletim sistemi kurulu. nasıl duzeltebilirim yardımcı olanlara müteşekkür olurum, teşekkür ederim yani.


 
ağ kurmayı unutmuş olabilir misin? yerel ağ bağlantısı / Ev Ağı neyn.


  • r j  (05.12.11 19:36:31) 
yok yahu amacım ev agı kurmak degil, iş yerimdeki bilgisayardan da bu bilgisayara ulaşabilmek, yani sunucu oluşturmak


  • b w n s p  (05.12.11 19:44:33) 
öncelikle ping atamaman ağ üzerinden diğer bilgisayara ulaşamadığın anlamına gelmez. Yüksek ihtimalle bilgisayar üzerindeki güvenlik duvarı bunu engelliyordur. Ev kullanıcısı için sorunu anlamanın en iyi yolu karşı bilgisayarın güvenlik duvarını devre dışı bırakmaktır (bir süre için) eğer sorun bu şekilde düzeliyorsa güvenlik duvarı üzerinde ayrıcalık belirlemelisiniz.


  • ned flanders  (05.12.11 19:44:37) 
sunucu diyorsan port yönlendirmesini yaptıysan olur. pingi takma kafana, sen hep pingi takıyorsun.

ha illa ki uzaktan erişçem, yemişim web/ftp/vs sunucusunu diyorsan doğru adres şu: logmein.com ssl 256-bit şifreleme, oh cillop. web üzerinden şinanay.
  • r j  (05.12.11 19:48:15) 
windowsun kendi güvenlik duvarıyla, varsa antivirusu devre dışı bırakarak tekrar deneyin.


  • dis fircasi  (05.12.11 19:51:49) 
yok yahu guvenlik duvarını antivurusu ne varsa devre disi biraktim olmadı. ben olayı biraz daha aciim belki bi yardımı olur. ben şimdi bilgisayara wamp server kurdum ve icine basit bi site attım. wamp serveri online yapıp kendi bilgisayarımdan adres satırına ip adresimi yazarsam siteye ulaşabiliyorum fakat başka bir bilgisayardan aynı adresi yazdıgımda ulaşamıyorum ama ulaşmak istiyorum bu ne yaman çelişki?


  • b w n s p  (05.12.11 20:12:15) 
modeme girip 80 portunu kendi bilgisayarının yerel IP adresine yönlendir.

not: wamp/xampp dışardan erişim için güvenli değil, dikkatli oluna.
  • turkay  (05.12.11 20:21:40) 
ağ konusundaki bilginizi öngöremediğim için şunları sormak zorundayım;

-iki bilgisayar aynı ağda mı? örneğin sizin ip adresiniz 192.168.1.2 diğeri 192.168.1.3 de ikinciden birinciye mi erişmeye calisiyorsunuz yoksa farkli bir lokasyondaki bilgisayardan ev bilgisayarınıza mı erişmeye calisiyorsunuz? Ayrıca umarım dışarıda bir bilgisayardan erişmeye calisiyorsanız 192 li ip yi yazmıyorsunuzdur?
  • ned flanders  (05.12.11 20:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.