[]

dikkat eksikliğinden muzdarip öğrencime ne yapsam?

özel ders veriyorum ben bu çocuğa (ilköğretim). dersimiz nispeten erken bi saatte olduğu için uykulu oluyor bi kere, bu büyük bir engel; bir de teşhis konulmuş olan dikkat eksikliği işimi zorlaştırıyor. birinci engeli şu an değiştiremiyoruz, ikincisi için ne yapabilirim?
dikkati dağıldığında masadan kalkıp odanın içinde yürüyerek çalışıyoruz bazen, ama bi süre sonra başım dönüyor. bazen de kaygı düzeyini biraz arttırmak için acele ettiriyorum cevap vermesi için. samimiyetimiz arttığından beri gıdıklamaya falan başladım kendine gelsin diye. ama zamanla bunlar da işe yaramıyor, farklı yöntemlere ihtiyacım var.

bu arada sık sık ara veriyoruz
ingilizce dersi veriyorum
dikkat eksikliği bende de var ama kendini tanımakla bi çocuğun dikkat eksikliği üzerine çalışmak arasında fark var. ben ilaç kullanıyorum, kahve içiyorum mesela.
ilgi alanı konusunda çok özgür değilim çünkü okuldaki ingilizce dersi odaklı gidiyoruz. yani konular ve kelimeler ders kitabındakilerle sınırlı. tabi bu ekleme yapamam demek değil ama halihazırdaki kelimeleri öğrenmekten sıkılan bir çocuk elimdeki. fazladan bir şeyler eklemek anlamsız gibi görünüyor.

bu arada cevaplarınıza karşı çıkıyormuşum gibi anlamayın lütfen, sadece zorlukları daha iyi anlatıp daha yaratıcı fikirler edinmek istiyorum. cevaplar için minnettarım :)

 
dikkat eksikliği olan birisi olarak söylüyorum, belli zaman aralıklarıyla çalışın. 20 dk çalışıp 5 dk başka bir şey yapın. hatta şu kadar çalışırsak şunu yapalım, yiyelim vs. gibi ödül yöntemide etkili olabiliyor.


  • pelinn.  (04.12.11 21:17:30) 
o çocuk için öncelik dıkkat arttırıcı çalışmalar bu çalışmaların olduğu kitaplar çok yaygın bir şekilde satılıyr dıkkat süresi uzatıldıktan sonra çalışmak daha sağlıklı bence..


  • tülay  (04.12.11 21:20:07) 
ne dersi veriyorsunuz? örneklemeleri çocuğun ilgi alanıyla ilgili olan şeylerden verebilirsiniz. kitap olur, film olur, oyun olur.. mesela bizim bi türkçe hocamız vardı, lisede dikkat eksikliği olan arkadaşa özel ders veriyordu. ilgisini çeksin diye onun seveceği şeylerden örnek veriyormuş. mesela sıfatları işlerken sakar kaleci, beyaz şarap, kırmız don gibi gibi. arkadaşın dediğine göre baya etkili olmuş.


  • toshiro  (04.12.11 21:23:52 ~ 21:45:41) 
Dikkat eksikliği olan biri olarak söylüyorum,Dikkat Konu konu gidip 20 dakikadan fazla uzatmayın,ilgisinin kaydığını hissettiğiniz anda ara verin,aktif dinlenme yapın.


  • skywalkeremre  (04.12.11 21:24:28) 
ilgi alanları üzerinden çalıştır +1


  • cagdassalur  (04.12.11 21:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.