[]

kaynakçılık nasıl bi meslek

kişinin ömür boyu yapabileceği bi zanaatmıdır? işkur'un kaynakçılık kursları oluyor mesela. buraya gidip sertifikalı kaynakçı olduktan sonra, sanayi içinde elini sallasan 1000 tl'den maaşla başlatırlar seni diyor bi tanıdık, doğrumudur?

bir de lisans mezunu bi insanın bu mesleği seçmesi uygun olurmu?


 
Özel olarak kaynakçılık olayını bilmiyorum ama genel olarak bu tür meslekler iyi kazandırıyor ve iş garantisi her daim var.

doktordan fazla kazanan kaportacılar biliyorum.

Önemli olan paranı kazanmaktır, kaynakçılık veya başkası ayıp bir meslek değil onurunla alnının teriyle para kazanıyorsun.
  • efrasiyab87  (04.12.11 12:49:27) 
Lisans olayına gelince, mezun olup diplomalı 100binlerce işsizin arasına katılmak varken para kazanmak çok daha iyi.


  • efrasiyab87  (04.12.11 12:56:35) 
ömür boyu yapamazsın. bi' yerden sonra fiziksel olarak yapamaz duruma geliyorsun. 40 45 civarı "en geç". ama çok iyi para var, ama hangi alanında çalışacağını doğru seçmen gerek.

o alanları da sorarsan hani, on dakikadır düşünüyorum isimleri gelmiyor aklıma. gelirse yazarım buraya.
  • klassno  (04.12.11 13:01:23) 
paslanmaz kaynagı ogrenırsen o daha ıyı. ucretlerı de daha yuksek. omur boyu yapılır, ama koruyucu ekipmanları ullanman gerek. zira gozu kaybedebilirsin.


  • bryan fury  (04.12.11 13:12:39) 
kaynakçılık birazda el becerisi yani eliniz yatkınsa iyi para kazanabilirsiniz. Hangi bölümden mezunsunuz? Kaynağın teorik bilgisine sahip olmanız gerek.

Kaynakçının lisans mezunu olması süper bişi olur. Genel olarak söylenen lise mezunu kaynakçı bulun elini öpersiniz deniyor. Eğitim seviyesi oldukça düşük bu dalda.
  • aiclia  (04.12.11 13:17:34) 
çelik sektöründe çalışıyorum. sağlıklı bilgiler verebilirim bu konuda.

kaynakçılık dediğin şey işçiliktir. önce kaynakçı ustasının yanında çırak olarak başlar, punta atmaya başlayarak torçu eline alırsın. kursla, sertifikayla olacak iş dğildir; tecrübe ister.

lisans mezunu bi insanın seçmesi bence uygun değildir. kışın soğuk atölyede donarak çalışırsın. mesai saati boyunca ayakta çalışırsın ve soluduğun kaynak gazından dolayı 40 ve üzeri yaşlarında akciğer kanserine doğru yelken açarsın. onun yerine illa çelik sektöründe çalışmak istiyorum diyorsan autocad öğrenir, çizim yapar 1000 tl kazanırsın. sıcak ofisinde çayını yudumlarsın.

bir tabir vardır. s.kini sallasan gazaltı kaynakçısına değiyor diye. geçen iş alımı başlattık en az 20 tane kaynakçı iş başvurusu yaptı. Kontenjanı çok olan bir dal olmadığı için 4 tane aldık.

maaşlar konusunda 1000 tlden başlar, 4000 tlye kadar(tersanelerde tozaltı kaynak ustaları) çıkabilir.
  • japon askeri  (04.12.11 14:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.