[]

senetsiz borç verdiğim adam, memuriyeti bırakıp kaçtı, polise gitsem mi?

tefeciye borcu vardı. can korkusu ile işi bırakıp kaçacaktı. ben de ona para yolladım tefeciye verip işine devam etsin diye. her ay maaşından benim hesabıma para aktaracaktı ve maaş hesabının internet şubesinin tüm şifreleri bende olacaktı. ona havale yaptım 4000 lira. ve parayı aldıktan sonra işi bırakıp ortadan kayboldu. ben ondan çok uzak bir şehirdeyim. şimdi polise gidip anlatsam, yakalalar mı? yakalasalar, ben de oraya gitsem ve parayı benden aldığını kabul etse belki geri alabilirm, ne dersiniz? ne yapmalıyım?




 
ispatınız?

havale yapmış olmanız ispat olur mu? sanmam. adam dese "onun bana borcu verdi ödedi" ? . kaldı ki bir insana havale yaptınız diye, olmaz ki.

neyse geçmiş olsun.
  • 29ekim2011  (03.12.11 22:39:52) 
kesinlikle çok uğraştırır. yakalansa dahi şahsi borcu vardı deyip işin içinden çıkabilir bile bence.

edit: aklıma geldi de dolandırıcılık suçundan dolayı takibe alınabilir yalnız. evet bence polise gidiniz. yoksa her aklına esen hesabına bi şekilde havale yaptırıp sonra borcu vardı deyip işin içinden sıyrılsa ohoooo... yinede umutsuz vaka olduğunu düşünüyorum lakin. geçen sefer sorduğunuzda müdahale etmek istemedim, söylenmesi gereken herşeyi arkadaşlar söyledi ama siz dinlememiştiniz..
  • sormaya geldim  (03.12.11 22:40:10 ~ 23:53:30) 
:( sen bu olayı yazmıştın.ben sana cevap verdim mi hatırlamıyorum ama içimden yazık oldu diye düşünmüştüm.öylede olmuş.

havale yaptığın için alacaklı durumdasın resmi olarak.avukat falan uğraşırsan haciz davası açarsın ama orospu çocuğu orospu çocuğudur.acımayın abi kimseye bırrakın anası sikilsin.uzmanım ben bu konuda.kendim yapamadığımdan size söylüyorum.kendi paranızı kendiniz yiyin.ağlayana zırlayana vermeyin.meslek ediniyorlar bir süre sonra.
  • duptıs  (03.12.11 22:44:14) 
ha bi de sebepsiz zenginleşme diye bir şey var ki çok uğraştırır gerçi


  • calimdor  (03.12.11 22:45:15) 
hiç bir şey olmaz,,,sanırım geçen yine bu konuda başlık açan sendin,,,,adamın internet şifresi sendeymiş, mobil onay cep şifre vs. diye güvenlik önlemleri var artık + sana 4.000 lira için kazık atan adama borç niye verirsin, parayı kolay kazanıyorsun belli, ya 2011 azcık dikkat ya, heryer şerefsiz heryer dolandırıcı,,,,,polis abi ben 4000 lira verdim adam geri vermiyor mu diyeceksin ortada senet sepet yok,,,madem 4000 liran gitti, paraya kıy azcık daha 3 tane adam bul yanına git benzet orospu çocuğunu...


  • bisanthe  (03.12.11 23:02:07) 
önceki duyurunuzdaki son yorum:

"yapmaaaaaa. yapma. senet al önce.
compadrito [ek$i sözlük yazarı] (23.11.11 21:41:04)"

film gibi yav. dinlememişsiniz anlaşılan. geçmiş olsun, yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor. yine de gidin polise siz, anlatın bi bakalım. belki uğraştırırlar adamı. ama dalga falan geçerlerse agresifleşmeyin sakın, sakin olun :)

bi insana son şans vermişsiniz ayrıca. değerlendirememiş ne yazık ki. yine de güzel bir şey bu yaptığınız. yok dizinden aşağısını vur, yok adam tut dövdür gibi şeylere de kulak asmayın.
  • in memory of botvinnik  (03.12.11 23:23:07 ~ 23:24:11) 
Sevgili dostlar,

artık bir açıklama yapmam lazım. o hatayı yaptığımda kafam son derece dağınık ve karışıktı. diğer sorunlarımdan ve baskıdan dolayı iyi düşünemedim ve gevşek davrandım. bir anlık bir gaflet gibiydi.

para bir tarafa, nasıl gaflete kapıldım ve nasıl güvendim diye kendime kızıyorum. riski göz ardı ettim. en kötü ihtimali düşünmedim.

şimdi ne yapsam bilmiyorum. en çok, bu durumu ailemden saklamak zorunda olduğum için vicdan azabı çekiyorum. bu yüzden parayı kısmen de olsa geri almak istiyorum. tanıdığım emniyet mensupları var. belki yardımcı olurlar. arayıp soracağım.
  • gijilti  (03.12.11 23:37:53) 
sana avukat ve bir insan olarak daha önce yazdığım cevapları buaraya yazmadan önce bu duyuruyu sil ve üyeliğini de iptal et. Ben ve bir çok insan sana adeta yalvarırcasına yapma dedik. Sen ne dedin ? ; yea 4.000 tl yea gitse ne olur. O zaman ağlama. Çok sinirliyim . Adımı adtesimi istersen veriyim özelden. inan ki hiç üzülmedim aferin arkadaşına. inşallah bu da bir trollük yöntemi değildir. oh olsun.


  • ground  (03.12.11 23:43:25) 
Bir Avukata gidin öncelikle ve birlikte içinde suç unsuru barındıran bir senaryo oluşturup bu şekilde savcılığa şikayette bulunun.


  • lebanon  (04.12.11 11:08:47) 
o zaman, yani önceki duyurunda bi de şunu yazmışım:

(bkz: merhametten maraz doğar) atasözünü uygulamalı olarak tecrübe etmek istiyorsun. durumun özeti bu. karakterinin sağlam olmadığını bildiğin bir adam için neden böyle bir şey yaparsın ki?

compadrito (23.11.11 12:22:16)

(bkz: dersini almış da ediyor ezber) türküsünü söyleme zamanı şimdi.

istisnai olarak söz dinleyen gençler bu tür zararlara uğramaz. çoğunluk ise büyük sözü dinlemez ve "tecrübe" etme yolunu seçer.
  • compadrito  (04.12.11 21:49:26 ~ 21:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.