[]

Sağlık Kurumları İşletmeciliği - Bilgi Talebi

Kardeşim Açıköğretim Fakültesinin "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünü (önlisans) tercih etmek istiyor. Bu bölüm hakkında bilgisi olan, bitirince neler yapılması gerektiğini bilen, iş imkanları hakkında bilgi verebilecek birileri var mıdır? (Sözlükte ve nette yeterli bir bilgiye ulaşamadım.)

Bir de, "Bankacılık ve Sigortacılık" bölümü ile kıyaslarsak, hangisi daha avantajlıdır, hangisinin tercih edilmesi daha mantıklıdır?

Dipnot: Kardeşim 4 senelik bir lisans programını tercih etmek istemiyor. 244 Sözel puanla da bir üniversiteye yerleşemiyor.

 
Bahsettiginiz bolum hakkinda bilgim yok ancak eger kardesiniz erkekse bence direkt lisans bolumune yerlessin. 2 yil fazla okuyup fazladan birkac sinava girmis olacak ama askerlikten de yirtmis olacak. Ben zannetmiyorum ki 15 ay boyunca askerlik yapmak istesin.

Bu arada bu seneki oss'nin sozel anlamda zor oldugunu ve sozel1 bolumunden 30'da 30 yapabilen yalnizca 17 kisi ciktigini hatirlatiyor ve tercih yapmasini (onlisans soz1 puanli) oneriyorum.

Verdiginiz puan galiba SOZ2 puani. Onlisans programlari zaten SOZ1 ile aldigi icin (muhtemelen SOZ1'i daha yuksektir) problem olmayacaktir. Anadolu'daki bir universiteye cok rahat yerlesebilir. Trakya Universitesi de bir alternatif olabilir ama ben sahsen onermiyorum (Asagida yazacagim bolum acisindan, kendi tecrubelerim dogrultusunda. Yoksa Trakya Universitesi genel anlamda iyidir).

Radyo ve Televizyon Yayimciligi tarzi bolumleri siddetle oneririm. Eger gercekten yetenekli ve azimli biriyse kolayca is bulup yukselebilir. Kameramanliktan tutun da rejisorluge, muhabirlikten tutun da radyoculuga, reklamciliktan halkla iliskiler pozisyonuna kadar, ne bileyim gazetecilige... Is imkanlari cok genistir ve de onlisans programi oldugu icin ara eleman yetistirir. Medyada da ara eleman ihtiyacinin bir hayli yuksek oldugunu hatirlatayim.

Bence bunu dusunsun.

Ha ben daha da iyisi sunu oneriyorum: Eger imkani varsa bir sene daha hazirlansin ve gercekten daha iyi yerlere yerlessin. Cunku su an (Acikogretim haricinde) bir tercih yaparsa, gelecek sene tercih hakkini kaybedecek ve belki de son tercihi bu olacak. Yani belki bir daha hic denemek dahi istemeyecek. Iyıce dusunmesini oneriyorum. Ama simdi en azindan bir acikogretim programina yerlesmesinde de bir sakinca yok tabi.

Nacizane ve hatta acizane fikirlerim bu dogrultuda. (OSS konusunda biraz doluyum da)
  • vita vinum est  (13.07.08 13:46:25) 
Zaten erkek olsa lisans programları haricinde tercih yapmazdı/yaptırmazdım. AÖF'nin lisans programları arasında ona uyan, onun yapabileceği birşey de yok (bkz: iibf). Puan türünü tam belirtmemişim, SOZ1 puanı idi bu. Zaten Radyo-TV ya da Çocuk Gelişimi tarzı bir bölüm düşünüyorduk onun için. 244 SOZ1 puanı ile yerleşebilir umarım böyle bir önlisans programına. Bir sene daha hazırlanma ve vakit kaybetme imkanı yok, yaşı bayağı geçti keza. Bu sınava da uzun seneler sonra, öylesine girmişti ama sonuç umduğumuzdan iyi oldu.

Bu arada, Trakya Üniversitesi benden sorulur. 6 senemi yedi, hâlâ da devam ediyor yemeye. :)

Cevabın için teşekkür ederim.
  • shangrilla  (13.07.08 14:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.