[]

uyku için kulak tıkacı

selamlar. şimdi bu tıkaçların oldukça fazla çeşidi var ama kullananlardan fikir almak gerekirse diye;

yatarken tek ses duy(a)mayacağım, hayal ettiğim gibi üst kata çıkıp katliam yapmayı gerektirmeyecek bir tıkaç modeli var mıdır bildiğiniz?

www.medikalal.com

bu model ihtiyacımı karşılar mı yahut bu daha iyidir dediğiniz bir model var mı? önemli olan nokta ise maksimum yalıtımı sağlaması zira çok fazla ses olmasa bile yatamayan, oldukça hassas kulaklara sahip kıl bir adamım. öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

 
benim durumumu özetlemişsin.
2 ayrı kulak tıkacı kullanıyorum. öncelikle şunu söyleyeyim, linkteki tıkaç bir işine yaramaz. O genelde duşta falan kulağa su kaçmaması için.
Bendeki bir tıkaç, sıkınca ufalıyor,kulağa takınca eski halini alıyor, böylelikle engelliyor sesi ama gece düşüyor kulağından.
2. kullandığım ise ölümcül bişey. dış dünya ile ilişkini kesiyor tamamen kulağın şeklini alıyor fakat korkuyorum ben kullanırken. sanki kulak deliğim büyüyecekmiş gibi, sanki acayip bir maddeden yapılmış gibi. neyse sonuç olarak sabahın altısında uyandıran üst komşuya rağmen,saat 13:00e kadar uyuyuyabiliyorum.

bahsettiğim ikinci tıkaç, kipa'da var. ufak bir kutu içerisinde,4 adet pamuk.
sen onu pamuk sanıyorsun ama içinden çekirdek gibi bir şey çıkıyor. elinle yumuşatıp, kulağına sokuyorsun, kulağının şeklini alıyor. Bulamazdan ya da beceremezsen caps koyarım.
  • han20  (03.12.11 20:11:01) 
yaptiklari gurultu patirti yuzunden apartmandan atilmalari an meselesi olan korkunc bir ust komsu da bende var ve tam da bu linkteki tikactan kullaniyorum, memnunum. Epey kesiyor sesi.


  • hala pek bi superkahraman  (03.12.11 21:41:59) 
@han20,

hocam aman dikkat et, o dedigin seyi cok sefer kullanma. almanyada satiliyor o ve ozellikle uzerinde 1 kerelik diyor. yani belli bir zamandan sonra maddede yavsama basliyor ve parcalanma gorulebiliyor. ilk bahsettigin gibi de tek parca olmadigi icin, sikinti olmasin.

bilgin olsun istedim sadece.
  • hubble  (03.12.11 21:46:59) 
ses açısından en etkili (sayısal değer olarak) 3m markasının turuncu tıkaçları var. 37dB azaltım yapıyorlar.


  • s e  (04.12.11 00:09:51) 
vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. deniycez artık bir bir yazdıklarınızı.


  • mark amca  (04.12.11 15:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.