[]

ingiltere vizesiyle ilgili?

lafı hiç uzatmadan kafama takılanları sorayım.

- ben izmir'deyim. direkt izmir'deki vize başvuru merkezine giderek belgelerimi vermem yeterli oluyor mu? bazı arkadaşlar illa istanbul'a gitmem gerektiğini söyledi de.

- hangi belgeler isteniyor araştırdım ancak her sitede başka bir liste var. o yüzden emin olamadım. askerlik durum belgesi isteniyor mu? askerlikle ilgili problemim yok da, askerlik şubesi baya bir uzakta ve eğer önemli değilse ya da hiç istenmiyorsa boş yere şubeye gitmeyeyim diye soruyorum.

- tüm belgeleri tek tek ingilizceye çevirmek mi lazım? ingilizceleri olmadan, sadece orjinal türkçe belgeleri versek kabul etmezler mi?

- üzerime otomobil var. illa bunun ruhsatıyla birlikte notere gidip üzerime otomobil olduğunu da belgelemem gerekiyor mu?

şimdiden teşekkürler.

 
ingiltere vizesi almadım.uzman değilim ayrıca.

1-istanbul u arayıp ogrenmen en iyisi
2-konsolusluk resmi sitesine bak yada bir eğitim kurumunu ara yurtdışı egitim danışmanlığı onlar ucretsiz veriyor danismanligi zaten.fakat uc asagi bes yukarı belgeler aynı calisiyorsan is yerinden yazı, banka hesapların ingilizce dokum, mal varlıgin ingilizce olacak ama konsolustakiler turkce biliyor mulakat icin istedigin dili secersin.
3-sanıyorum cevirmelisin.ama banka zaten ingiizce veriyor ruhsat, tapu varsa lazım...
  • kulustur  (03.12.11 06:06:28) 
ben başka bir ülke için başvurmuştum.vize başvurularını aracı bir şirket vasıtasıyla alabiliyor konsolosluklar.mesala ben izmirdeyken başvurular setur üzerinden yapılıyordu.ankara'da ikamet edenler direkt konsolosluğa başvurabiliyorken...yapman gereken konsolosluğu arayıp izmir başvurularını nerden yapman gerektiğin.sana bir site önerip ihtiyacın olan belgeleri öğrenmen kolaylaşır.
belgeleri ingilizceye çevirmene gerek yok bana kalırsa, vizene onay vericek olanlar Türk neticede..umarım yardımcı olabilmişimdir

  • tuzz  (03.12.11 06:15:41) 
burada bakacağın yer tek, o da konsolosluğun kendi resmi sitesi. orada her şey, tüm yapman gerekenler, belgeler, çevrilip çevrilmeyeceği vs madde madde yazar.

diğer hiçbir siteye yüzde yüz güvenme.
  • in memory of botvinnik  (03.12.11 08:56:56 ~ 08:57:12) 
belgelerin orjinallerini ve ingilizcelerini beraber sunman gerekiyor. ayrıca vize için başvuracağın worldbridge'in izmir'de de merkezi varmış. istanbul'a gelmene gerek yok.

www.visainfoservices.com
ukinturkey.fco.gov.uk
  • zgrydn  (03.12.11 11:06:20 ~ 11:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.