[]

Cruise

Yurtdışına gemi turu (Cruise) ile seyahat yapan ve tavsiyede bulunabilecek birileri var mı?




 
soru nereye gidelim mi? hangi gemi mi? hangi şirket mi? yoksa deniz tutar mı mı? 2 yıl cruise'da çalıştım. sorun söyleyelim.


  • ben smyrna  (02.12.11 23:20:54) 
Hangi şirket ve Türkiye kaynaklı şirketler güvenli mi?
Ekstra harcamalar ne miktarda olur. 2000 Euro luk tur, 4000 Euro ya çıkar mı?
Tur olarak, Akdeniz güzel geliyor kulağa. Baltıklara vs.. göre?.
  • Efiloğlu  (02.12.11 23:39:19) 
1 ay kadar önce bir tanıdık oceanmajesty.org ile (gemi olarak bu şirket olarak adana'dan bir acenta.) yunan adaları yaptı. memnun kaldı. şirket seçimi dışında küçük şirket ve gemilerle giderseniz memnuniyet tamamen şansınıza kalmış. karayiplerde çalıştım ben. ancak sistem hepsinde aynı. gündüz adadasınız akşam üstü gemi hareket eder ve gemidesiniz.
evet 2000€'luk tur 4000€'e de gelir 10000€'e de. bu sizin harcama potansiyelinize bağlı. bahşişler vs vs vs dahil turlarda bu rakam sadece sizin harcamanız ile artar. adalar pahalıdır. (ve her şey pazarlığa açıktır!) ama gemide muhtemelen (şirketine bağlı) sadece içeceğe para verirsiniz (alkol) türk şirketleri de sorunsuz olanlar var elbette. ancak gemiler boş gezmeyi sevmez ve normal fiyatı 3000$ olan bir turu turdan 3 gün önce 250$a alabilirsiniz. nasıl? www.lastminutecruises.com gibi sitelerle. gemi boş olmasın ki yolcular "bu ne lan" demesin, ayrıca yiyip içilenlerden (ekstralardan) üç beş kuruş kazanılsın (yemek genelde tüm gemilerde sınırsız ve ücretsizdir)
size maalesef acenta vs öneremiyorum. bunu dışında cruise da öneremiyorum çünkü tamamen bütçeniz ve zevkinize kalmış bir şey.(ki acenta bilemiyorum zaten) ancak çok çok önemli bir şey üç kuruş fazla verip sigortanızı mutlaka yaptırın. özellikle de karayaiplere giderseniz (oraya gitmeniz için yol masrafınız ile akdenizde iki yunan adaları turu yaparsınız ama!)
  • ben smyrna  (03.12.11 07:43:46) 
cruise işinde çalışmak için mesaj atanlar;
muammersongur.com
ile temasa geçmenizi öneririm. mersinden uğur (uğur önder bozkurt) yönlendirdi dersiniz (komisyon falan almıyorum)
biraz paragözdür ama sahtekar değildir. türkiye'den royal caribbean'a yıllardır personel gönderen birisidir (sanırım 10-13 yıldır) hizmet sektöründe tecrübeniz ve ingilizceniz varsa koşarak gidebilirsiniz. giderken bulunduğunuz şehirden küçük bir yiyecek hediye götürmeniz iyi olur! (kestane şekeri, cezerye, lokum vs vs-içki içmez)

gemilerde çalışmak için ihtiyacınız olan en önemli dil ingilizcedir. diğer diller sadece size ekstra avantaj sağlar. ancak sadece yunanca, çince rusça falan biliyorsanız iş bulmanız zor.
  • ben smyrna  (03.12.11 07:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.