[]

Ufak bir çeviri ricası

"When a player owns all the properties in a colour-group they may buy houses from the Bank
and erect them on those properties.
If you buy one house, you may put it on any one of those properties. The next house you buy must be erected on one of the unimproved properties of this or any other complete colour-group you may own. The price you must pay the Bank for each house is shown on your Title Deed card for the property on which you erect the house. The owner still collects double rent from an opponent who lands on the unimproved properties of there complete colour-group.
Following the above rules, you may buy and erect at any time as many houses as your judgement and financial standing will allow. But you must build evenly, i.e., you cannot erect more than one house on any one property of any colour-group until you have built one house on every property of that group. You may then begin on the second row of houses, and so on, up to a limit of four houses to a property. For example, you cannot build three Houses on one property if you have only one house on another property of that group.
As you build evenly, you must also break down evenly if you sell houses back to the Bank (see SELLING PROPERTY)."

Monopoly kuralları üzerine bir anlaşmazlık oldu. Arkadaşım her tur sadece bir ev dikilebileceğini iddia ediyor. bense param varsa istediğim zaman istediğim kadar dikebileceğimi iddia ediyorum. yukarıdaki kurallara göre olayın aslı nedir?

 
çeviriyi okumadım, bizde türkçesi vardı her tur sadece bir ev dikebiliosun


  • mlky lvn  (02.12.11 23:06:02) 
ikinizin dediği gibi de değil aslında. yani aynı renk grubundaki yerler arasındaki ev sayısı farkı biri geçemezmiş ve en fazla 4 tane olabilirmiş bi yerde. mesela aynı renk grubunda 3 yer var şöyle dağılımlar olabilir: 2-1-1,1-0-0,2-2-2. ama şöyle olamaz. 3-0-0,3-1-1 vs. satarken de aynı şekilde. ha bi turda 12 ev alıp 4'er tane de dağıtabilirsin.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.12.11 23:07:11 ~ 23:07:27) 
Anladığım kadarıyla, bir turda istediğin kadar ev dikebilirsin ancak aynı renklerdeki arsalarda yalnızca birinde 3 ev birden dikemezsin önce hepsinde birer ev olacak sonra 2 vb. şeklinde gidecek diyor.


  • wallcan  (02.12.11 23:07:20) 
bir oyuncu bir renk grubunda tüm özelliklerini sahibi Bankası evleri satın alabilir
ve bu özellikleri üzerine koyacağınız.
Bir ev satın alırsanız, bu özelliklerin herhangi birinin üzerine koydu. Sonraki ev satın biri şu ya da kendi renk grubu başka bir tam düzelmemiş özellikleri üzerine inşa edilmelidir. Banka, her ev için ödemeniz gereken fiyat evi dik hangi özelliği için Tapu kartı gösterilir.Sahibi hala orada tam bir renk grubu düzelmemiş özellikleri üzerine bir rakip toprakları çift kira toplar.
Yargı ve mali durumu gibi çok sayıda ev sağlayacaktır olarak yukarıdaki kuralların ardından, herhangi bir zamanda satın almak ve dik olabilir. Ama bu grubun her özelliği tek bir ev inşa etmiş kadar, yani herhangi bir renk grubu herhangi bir özellik üzerinde birden fazla ev dik değil, eşit oluşturmak gerekir. Daha sonra, dört evlerin bir özelliği bir sınıra kadar, ve böylece, evlerin ikinci satırda başlayabilir. Örneğin, bu grubun bir başka özelliği sadece bir ev varsa bir özelliği üç Evleri inşa edemez.
Eşit oluşturmak gibi geri Bankası (bkz. MÜLKİYET SATIŞ) evleri satmak, aynı zamanda eşit yıkmak gerekir.
  • efendilik dizboyu  (02.12.11 23:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.