[]

C++ ebook

Şimdi ben programlıyor böyle, ama anlamıyor bu dll dir lib dir nasıl oluyor, linkler için kendi kütüphanelerimi böyle nasıl yazar nasıl içinden fonksiyon export eder. var mıdır buna dair ebook falan açsa okusa ben. engilizce olur türkçe olur fransızca olur ebook olsun taştan olsun.

gracias.


 
  • clones  (12.07.08 21:48:36) 
@clones: linkini verdiğin ebooku indirdim, açtığımda tepede çıkan "for complete beginners" yazısını es geçmeme ve dahi indexten bakarak yaptığım araştırmaya rağmen bahsettiğim tipte bir bilgi edinemedim. bu tip kitaplar ve daha fazlası zaten bende var ben spesifik bir konu üzerine sormuştum.


  • talemon  (12.07.08 22:57:42) 
gigapedia'da istemedigin kadar C++ kitabi bulacagindan eminim..tam isim veya kitap vererek yardimci olamadim ama kitaplarin aciklamalari zaten sitede oluyor o yuzden bakabilirsin diye dusunuyorum.


  • 2pac  (13.07.08 00:22:15) 
dll ve lib sadece sasali durur yoksa bir olaylari yoktur. Compile ederken verecegin komutlar senin istedigin dosyayi elde etmeni saglayacak.

Kisaca ozetlersek normalde compile ettigin her cpp dosyasi bir obj dosyasi yaratir. Sonrada linking denilen kisim gelirki, buda bir obj dosayasinin icinde baska bir obj dosyasinda duran fonksiyonlar da kullanildigindan, o fonksiyonlarin adreslerini gerekli yerlere yazma kismidir. Lib dedigin zimbirti bu obj dosyalarinin ziplenip bir butun olarak tutulmasina deniyor. O lib dosyasinindan birsey kullanman gerekirse sadece header dosyasini projene eklersin. Bu dosya sadece fonksiyon prototiplerini icerir ve compile asamasinda obj dosyasi yaratmaz. Linking asamasine gelindiginde bu lib dosyasi icindeki gerekli obj dosyasi bulunur ve exe dosyana link edilir. Yani bu lib dosyasindan kullandigin fonksiyonlar senin exe'ne kopyalanir ve fonksiyon adresleri ona gore duzenlenir.

dll ise daha farklidir. Kullanmak istedigin fonksiyonlar exe dosyana kopyalanmaz. Eger dll prototiplerinin tanimli oldugu header dosyasini kullanarak programi olusturursaniz exe calistigi zaman dll'de yuklenir ve fonksiyonlar dll'den cagrilir. Eger dll bulunamazsa program acilmaz. Alternatif olarak hic header kullanmadan da dll'nin yerini ve cagiracaginiz fonksiyonun adini vererekde kullanabilirsiniz. Bu durumda dll acilista yuklenmez ve dll bilgisayarda yuklu degilse dll kullanilmadigi surece hata vermez.

Visual Studio'da yeni proje olusturacaginiz zaman size ne tur istediginiz sorar. exe yerine dll secerseniz dll olusturabilirsiniz. Lib icinde ayni sekilde opsiyon olmasi lazim ama suan emin degilim.
  • badseed  (13.07.08 08:10:56) 
bu konular derleyici ve işletim sistemiyle ilgili olduğundan c++ kitaplarında bulunmaz pek, daha çok yardım sayfalarında ya da işletim sistemiyle alakalı programlama kitaplarında bulabilirsin. windows için Charles Petzold-Programming Windows, Jeffrey Richter-Programming Applications For Microsoft Windows gibi kitaplarda ayrıntılı dll örnekleri var.


  • luzumsuzadam  (13.07.08 14:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.