[]

tripod + head + bonus: objektif

merhabalar. fotoğraf çekimlerimi genellikle gece yaptığım için tripod artık şart oldu gibi (özellikle araba fotoğrafları çekiyorum). kaputa filan koyup çekiyordum ama çile halini aldı.

şimdi sahibinden'de şunlar var:

www.hepsiburada.com (tripod)

www.hepsiburada.com (head)

www.hepsiburada.com (bir head daha)

nasıldır bunlar? bildiğim kadarıyla manfrotto oldukça başarılı tripod konusunda, o yüzden bu marka üzerinden gittim. başka öneriniz olursa da açığım tabi ki. (tripod + head fiyatı 300 tl'yi geçmezse baya iyi olur)

bi de bu ağırlık kapasitesi korkuttu beni. 550d + tamron 18-200 lens kullanıyorum, ikisi birlikte 700-800 gram vardır herhalde. 1.5 kilo kapasiteli bi tripodda, makinede ayar yapmaya çalışırken yanlışlıkla fazla baskı uygulasam sorun çıkıcakmış gibi bi hava uyandı bende. (daha önce hiç tripod kullanmadım, belki fena saçmalıyorum.)

bonus: canon ef 50mm f/1.8 ii ya da canon ef 50mm f/1.4 usm (ucuza bulabilirsem) almaya değer mi? şu anda amatör de olduğum için 18-200 iyi bi' lens aslında, tak çıkar yapmak zorunda kalmıyorum. yine de görüşlerinizi almak istedim. özellikle diyafram açıklığı ilgimi çekiyor, karanlıkta yaptığım çekimlerde (tripod kurulamayan zamanlarda) işimi görebilir.

teşekkürler şimdiden.

 
ballhead ağır makine/objektifte çok rahat kullanılmaz gibi geliyor bana (klasik modele alıştığım için de olabilir) ama ince ayar yapmakta zorlanırsınız.

bir de tripodun ayakları çok ince gözüküyor fotoğrafta, düz olmayan zeminlerde belki sorun yaratır ama söylediğiniz body+lensi rahat taşır, daha küçük ve daha amatör tripodla 70-300 lens kullandım, sıkıntım olmadı. ayar yaparken ilgili bağlantıyı gevşettiğiniz, vidayı zorlamadığınız sürece sorun olmaz. tam gevşemeden ayar yapma alışkanlığı edinirseniz bir süre sonra sorun yaratmaya başlar..

bonus: 50mm 1,8 iyidir, gece çekimi için -eğer daha geniş ya da dar açılara ihtiyaç duymuyorsanız- kullanabileceğiniz en uygun fiyatlı alternatiftir. 1,4 daha iyi tabii =)
  • kobuzchu kiz  (02.12.11 15:31:33) 
tripod konusunda fotoğraf için alacaksanız ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. sadece ufak tefek istitisnası var ama bütçeniz neye yetiyorsa onu alın. sadece fotoğraf için kullanacaksanız zaten kafanın smooth luğu vs. önemli değil. ayakları daha önemli.

hep söylüyorum canon 50mm 1.8 olmazsa olmaz. fiyat/performans oranı en yüksek lenslerden biri. düşük ışık koşullarda çok iyi sonuç veren bir lenstir. ama tabii bi 50 1.4 değil.
  • sijwocaq  (02.12.11 18:26:36) 
dediğin tripodla olmaz o iş.

2.el manfrotto 055XPROB+kafa taş gibidir. 350 tl'ye satmıştım. ama biraz ağırdır. sürekli taşıyacaksan sorun olabilir.

yine 2.el manfrotto 190PROB+kafa. diğerinin biraz daha hafif versiyonudur. yine kaliteli bir tripoddur. daha ucuza bulabilirsin.
  • holydreamer  (02.12.11 18:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.