[]

Basit fotoğrafçılık sorusu

tekrar iyi akşamlar

yarı profosyonel bir fotoğraf makinesi aldım. pek alakam yok yavaş yavaş öğreniyorum.

1) şu öndeki nesneyi/insanı net, arkaplanı flu yapma olayını nasıl yapıyorlar? diyafram özelliğ mi automatic focus mu? yoksa apayrı bişey mi?

2) benim gibi başlangıç seviyesinde bir insan internet üzerinden nasıl en azından azıcık bilgili en azından diyafram iso pozlama vs konuları hakkında orta seviyede bilgi sahibi olur

 
1) alan derinliği.

2) kullanım klavuzunu hafife alma, bilmen gereken her şey yazıyor ve derli toplu.

edit: emre'ye ek olarak; national geographic'in 4 cd'lik bir seti var bu konuda, onu bulabilirsin ceşitli ortamlarda.
  • kayranin kedisi  (01.12.11 22:29:50 ~ 22:43:31) 
kayranin kedisine ek olarak ufak bir google aramasıyla internette bilgi sahibi olacağın fotoğraf eğitimlerine ulaşabilirsin.


  • skywalkeremre  (01.12.11 22:40:55) 
  • cedric tweedledee  (02.12.11 02:20:05) 
1- diyaframı mümkün olduğunca açman lazım olmasıyla beraber basitçe açıklamak gerekirse lensi ne kadar zumlarsan (fokal uzaklığın arttırılması 50mm 100mm falan) ve objeye ne kadar yaklaşırsan arka planı o kadar uçurma şansın var, lensin diyafram değeri de buna etkili fakat 5.6 diyafram dandik 18-55 lenste bile 55mm'de objenin dibine girersen arka plan uçar.

2- google'da temel fotoğraf falan diye aratsan çıkar tonla sitede, keywordler bu arada: focal length(fokal uzunluk), aperture(diyafram), shutter speed(enstantene hızı), exposure(pozlama), iso or asa or sensitivity(iso, asa veya sensör/film hassasiyeti), depth of field(net alan derinliği), framing(kadraj)

şunlara bi baksan gerisi gelir bi şekilde
  • yuto  (02.12.11 08:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.