[]

İzmir'i bilen duyurucular

Aşağıdaki sorularım sizler için geliyor:

1. Kısmetse haftasonu Alsancak tarafında olacağım. Malum süre kısıtlı, günler kısa. "En azından şurayı göreydin!", "Bari şunu ye be kardeşim!" minvalinde önerileriniz var mıdır?

2. Alsancak'ta Havaş in-bin noktaları var mıdır? Varsa nerdedir?

3. Hava nasıl olur ki? 15-16 derece açık görünüyor ama Ankara ayazına alışan bünye kalın kabanlarla haşlanmasın.

Sevgiler, saygılar...

 
2. Alsancak'ta Swiss Büyük Efes Oteli'nin orda Havaş durağı var.


  • helmet  (01.12.11 21:02:14) 
Bir dönem izmir'de yaşamış yakın geçmişte ziyarete tekrar gitmiş birisi olarak yerel lezzetleri tatmayı sevdiğimden dolayı özellikle bana oranın yiyeceklerini yedirmelerini tembih ettiğim halde kumru'dan başka bir seçenek sunamadılar. Öpüp başlarını koydukları kumru'da pratik amerikan tarzı yerel fast food olduğundan özel bir lezzet tadamadan döndüm. İstanbul'da hiç görmemiş birisi olarak buradaki mısır standları gibi her yerde Hot Dog standları gördüm. O da yerel lezzet sayılmaz. Tecrübelerime dayanarak 1.2 için hiçbişii diyorum.


  • sormaya geldim  (01.12.11 21:05:10) 
1. Bostanlı tarafları güzeldir ama sadece sahilde yürümüş biri olarak daha fazlasını söyleyemem.

2. Havaş İzmir Fuarını geçtikten sonra Efes Otel'in orada indirir.

3. Ankara ayazına alışık bünye İzmirlilerin "burada da havalar epey soğudu, ayacıklarımız donuyor" laflarına güler geçer.

Geçen hafta sonu İzmir'e ayak basmış Ankara'lı bildirdi =)
  • a day at the races  (01.12.11 21:06:56 ~ 21:09:50) 
boyoz ye. kıbrıs şehitlerinin ilerisinde bornova sokağıyla kesiştiği köşede bir fırın var. güzeldi boyozu. dostlar fırını mıydı neydi adını hatırlamıyorum şimdi


  • cilgin fantezilerin adami  (01.12.11 21:07:38) 
eğer severseniz izmir'de güzel söğüş yiyebilirsiniz. alsancak kıbrıs şehitleri'nde köşesinde özsüt olan sokakta vardır bir yer minicik. en lezzetlisi ordadır. (sokağın ismini bilmiyorum ama sevinç pastanesi'ne epey yakın)


  • fotrsapka  (01.12.11 21:19:24) 
hava haftasonu güzel olacakmış git işte kordon'a rakı balık yap ne bileyim deniz kenarında bira iç ya da cumbalı sokağa git hem tarihi eser levanten evleri görürsün gerçi çoğu bar olmuş ama güzel mekanlar vardır cumbalı sokakta.


  • 26eses  (01.12.11 21:36:29 ~ 21:39:02) 
havas gerekli degil alsancaktan izbana binerseniz havaalaninda iniverirsiniz. bildigim kadariyla havas artik izmirde hizmet vermiyor zaten.


  • enedwaith  (01.12.11 21:53:53) 
kemeralti'na gidip kizlaragasi hani'ni gezin, sonra da hanin ust katinda turk kahvesi icin.


  • hala pek bi superkahraman  (01.12.11 23:56:53) 
enedwaith +1
hala pek bi superkahraman +1
kordonda denizatına da uğra bir ara.
  • keller  (02.12.11 03:35:25) 
kibris sehitleri caddesinde gece 11 bucuktan sonra ekmekici isimli mekanin onunde bir dayi stand aciyor, enfes durumleri var, yillardir yeriz. ben sevmem ama yine ayni caddede, biraz ileride soguscu murat aciyor, hastasi cok var.

yine gunduz vakti boyoz+cay icebilirsin, yaninda da mutlaka izmir tulumu iste mesela, guzel gider.

denizati'nda sansin varsa otlu mezelerden bulabilirsin, onlar guzel gider.
  • qwertyuo  (02.12.11 09:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.