[]

başım

bir aydır başımda ara ara fazlalaşan ara yerini sızıya bırakan, hareket edince yine fazlalaşan bir ağrı var. ilk başta kbb'ye gittim ve röntgene bakıp rinit alerji dedi ben sinüzitten şüpheleniyordum. rinit alerji belirtileriyle hiç alakam yok, olmadığı içinde verdiği ilacı kullanmadım. tümörden şüpheleniyorum ama onun belirtileriylede pek uyuşmuyor kusma veya çok şiddetli bir ağrım yok, çoğu zaman alın lobumda hissediyorum ağrıyı ve rüzgarda daha fazla şiddetleniyor. birde bugün göz bebeğim sanki biraz büyümüş gibi geldi bana. bir deşuan sigortam olmadığı için beyin temografisi çektiremiyorum. var mı bildiğiniz ucuza çeken bir hastane?




 
doktor sağlıkçı vs değilim.

öncelikle öyle bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız (insan tümörü olduğunu bilebilir mi? hiç sanmıyorum tarihte bir ilk olur heralde?) erken teşhis hayatınızı kurtarır kuvvetle muhtemel. Maddiyatı düşünmeyin.

ikinci olarak, bence bu biraz hasta psikolojisi yani hiç sanmıyorum benim beynimde tümör var deyip tümörü çıkacak birisi olacağını. İnsanlar hayat şartları zorlaştıkça rahatsızlıklarını gözlerinde büyütüp bir sebebe bağlıyor gibi gözlüyorum genelde. Bir nevi sığınma savunma içgüdüsü gibi mi desem ne desem bilemedim.

Neyse esas konuya geçelim. Yeni yılda genel sağlık sigortası çıkacak onu bir araştırın isterseniz. Şuan detaylarını tam hatırlayamadığım için açıklayamayacağım siz bir google sörç ediniz. İsterseniz 1 ay daha beklemede kalınız. hani maddi durumunuzu daha fazla zorlamamanız adına.
  • sormaya geldim  (01.12.11 19:56:39 ~ 20:00:09) 
ani kusma vs. yoksa beyinde bişey yoktur umalım. ben de yıllardır cok siddetli bas agrısı çekerim. kaç defa da doktora gittim, kimseyi mr cektirmeye ikna edemedim. hatta bi keresinde yaslıca bi doktor ben kapıdan girdiğinde anlarım beyinde bişey olup olmadıgını demişti. ha bu klasik türk mantıgı bence:) ölmeye çeyrek kala yakalama hadisesi. hareketle ilintili değişiyorsa kesin sinüzittir. onun filmini çektirdiniz mi, inanılmaz böyle basınçlı gibi bi agrı yapar. rüzgar da demişsiniz.


  • art vandaley  (01.12.11 20:05:33) 
muhtemelen sinüzittir, allerjik de olabilir. öncelikle kbb uzmanının verdiği ilaçları kullan, şikayetlerin geçerse ne ala, geçmezse en azından o seçenek elenmiş olur.

Sigortanız yoksa: sbu.saglik.gov.tr
  • efx  (01.12.11 21:23:32) 
beyin tumorlerinin kayda deger bolumunde bas agrisindan evvel ya da bas agrisiyla birlikte ani kusma gibi doktora goturtecek baska birtakim belirtiler gorulur.

bir de doktorunuz bt istese dahi tercihinizi oncelikli olarak mri'den yana kullanmanizi tavsiye ederim.
  • old man in the bathtub  (01.12.11 21:35:42) 
migren ihtimalini de düşünebilirsiniz. lodos misal migrenin en baş düşmanlarından biridir, bende hemen tetikler azcık rüzgarda kalsam. auralı ve aurasız migrenin belirtilerini bir gözden geçirin bakalım. çok stresli ve yoğun bir dönem geçiriyorsanız, beslenme ve uyku düzeniniz vesaire bozulduysa migreninizi tetikliyor olabilirsiniz.

elbette baş ağrısı ciddi bir meseledir ve doktora gitmeniz gerekir en kısa zamanda. aile hekimine gitmeyi deneyin tekrar, ücretsiz olarak bakmak zorundalar size.
  • Phoebe  (02.12.11 08:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.