[]

bacak titretme/sallama/hoplatma

doğru adı nedir bilemedim. neredeyse bütün gün bacaklarımı titretiyorum/sallıyorum/hoplatıyorum. otururken resmen twin atmaya başladım. işte çalışırken, evde otururken farkında olmadan sağlı sollu, gece yatana kadar titretiyorum. aklıma geldikçe kendimi durduruyorum ama 2 dakka sonra tekrar farkında olmadan başlıyorum. artık bacaklarım sallamaktan ciddi şekilde ağrımaya, yorulmaya başladı. nedir bunun bilimsel adı? neden kaynaklanır? sallamamam için ne yapmam gerek? doktorluk mudur? şu yazıyı yazana kadar bile 5 kere kendimi durdurdum.

@mulayim ters:
spor yapmıyorum, bir de işim gereği bütün gün oturuyorum. eve gidince de aynı dediğim gibi. sallamak evet rahatlatıcı geliyor fakat artık cidden yorulmaya başladım durduramıyorum da :)

@desdinova:
iş yeri yormuyor da pek uyumuyorum. iş yerinde de uyumamak için kendimi kastığım oluyor ve evet, bu aralar fazla kahve ve kola içiyorum. dediğinize göre sanırım düzenli uykuyla çözülebilecek bir şey olsa gerek.

 
Eğer rahatsız edici bir dürtü ile yapıyorsanız "huzursuz bacak sendromu".


  • lebanon  (01.12.11 12:03:06) 
duzenli spor yapiyor muydunuz?
sanki bacak sallamanin -ki ben de var- bununla bir baglantisi vardi.
ayrica surekli bacak sallarken bilmem ne hormonu uretiliyordu bu da daha mutlu (rahat) olmaya sebebiyet veriyordu. ayni spor yaparkenki gibi.
bence doktorluk degil gayet rahat bir sey, uyuyana kadar bile yatakta salliyorum :)
  • mulayim ters  (01.12.11 12:05:52) 
öncelikle doktor falan değilim.

o hareket vücudun kendini tetikte tutma yöntemi... bilinç altınızda sürekli uyanık olmak, gerekince hızlı davranabilmek ve atik olmak istiyorsunuz. acaba iş yeriniz çok sizi çok mu yoruyor? uzun ve yoğun mu çalışıyorsunuz?

bunun dışında tabi kahve, kola gibi uyarıcılar da etkendir.
  • desdinova  (01.12.11 12:06:47) 
30 sene bu şekildeydim. kendi kendimi motive ederek durdurdum. anladığım kadarı ile psikolojik olması lazım. bir nevi tik gibi bir şey. ders çalışırken veya bir şeye yoğunlaşmam gerektiğinde daha da artardı. inanır mısın sigarayı bile daha kolay bırakmıştım. istemsiz gibi görünsede kesinlikle bilinçaltı bişeyler var. sadece bu değil üst dudağımla burnuma değdirme, sürekli kirpiklerimi kırpıştırma gibi sorunlarımın bitmesi de aynı zamana rastlar.


  • ground  (01.12.11 12:18:27) 
bende de var ve bildiğim kadarıyla anksiyete göstergesi.


  • mahnita  (01.12.11 12:21:31) 
  • in memory of botvinnik  (01.12.11 12:26:45) 
ben kahve icince enerji patlamasi yasiyorum ve bu harekete basliyorum mesela zaman zaman.


  • natnan  (01.12.11 12:37:51) 
ben de yapıyorum bunu ama her zaman değil kendi teşhisim şu:
stres altındaysam, düşünmem gereken onlarca şey varsa kafamda o zaman yapıyorum bunu...
siz de bi bakın stress ise sizin de sebebiniz, stres azaltacak şeyler deneyin...
  • velie  (01.12.11 13:58:27) 
hiperaktivite olabilir. bir uzmana gorunmenizi tavsiye ederim.


  • old man in the bathtub  (01.12.11 14:07:13) 
bende birine sinirlendim mi, aklımda bin ben yüz konu varsa, acil bişi yetiştiriyorsam falan oluyor.


  • mahnita  (01.12.11 15:56:35) 
huzursuz bacak sendromu o değil. seninki alışkanlık o kadar. huzursuz bacvak sendromu geceleri ortaya çıkar genellikle ve uyutmaz. yattığın yerde bacağını tekme atar gibi sallamak zorunda kalırsın filan. bu anlatılan ise stres + kafein in etkisi gibi. bir dfe dediğim gibi alışkanlık. büyütecek bir şey değil.


  • croupier  (01.12.11 16:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.