[]

Şarkılar şarkılar.. Dertliyim be duyuru. (Harbiden ama)

Müzik zevk meselesi tabi ama benim için şöyle bir durum var: -anket yapmadım, toplumun genelini bilmiyorum-

Özellikle bulunup açılıp dinlenesi, keyif veren şarkılar çok çok az.

Bir albüm aldım/indirdim diyelim. En sevdiğim gruba ait olsa bile, atıyorum 20 şarkıdan en fazla 2-3 tanesine "bu iyiymiş" diyebiliyorum. Gerisini dinleyebiliyorum ama beni kesinlikle heyecanlandırmıyor.

Bir rock albümü düşünün. Tamam güzel sözleri olabilir ama bir lead gitar, ritm gitar, tekdüze bir bas ile aynısından neredeyse 2349239 tane yapılmış şarkılardan nefret ediyorum. Müzik dediğin şey çok sesli olmalı, bir melodisi olmalı. Aksi durumda sıradan ve başarısız buluyorum, albümün şarkı sayısı tutsun diye yapılmış geliyor.

Rock, Brit-Rock, Alternative, Blues-Rock'tan başlayıp yoldayken soul,jazz a kadar uzanan bir müzik türü yelpazesine ilgim var.

Derdim, yukarıdaki durumun neticesinde, yeni, "sağlam" şarkılar keşfedemeyip hep aynı şeyleri dinliyor olmak.

He ne dinliyorsun derseniz, bu sabah işe gelene kadar çalan şeyler:

The Sunday Drivers - On My Mind - www.youtube.com

Iggy Pop - Passenger ( yol şarkısı malum ) - www.youtube.com

The Sunday Drivers - Do It - www.youtube.com

Aloe Blacc - I Need a Dollar - www.youtube.com

The Heavy - Short Chance Hero - www.youtube.com


Tabi müzik zevki tamamen insanın şahsına münasır. Ama bunları "başarılı" ve "orijinal" buluyorum örneğin.

Radyoda çalan, nette dinlediğim şarkıların çoğunu da çer-çöp olarak görüyorum. Tabi ki bu kirlilik iyilerin kıymetini arttırıyor ama istatistiksel olarak bu kadar dandik şarkı varken benim bildiklerimden çok daha fazla güzel şarkı olmalı.

Bunları nasıl bulacağız?

-bir de biraz üstte kalırsa, derdime deva olursa...-

 
kulağın açık olmalı sürekli. bir de iyi radyo çok şarkı öğretiyor. açık radyo, radyo eksen denmiş, katılıyorum. gerçi radyo eksen'de hep aynı şeyler var ama tematik programları oluyor. bir de rock fm'de cumartesi akşamı bir program vardı, çok güzel şarkılar çaldılar. sözlükten de birşeyler bulabilme ihtimalin var, kimsenin bilmediği güzel şarkılar gibi başlıkları takip ederek, misal.


  • african rain  (01.12.11 12:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.