[]

Güzel Film İzleme sorusu

Şimdi ben film izleyen biriyim. Imdbden kontrol de ederim. 100k oy alıp 7'yi geçmiş her filmde birşey vardır bence. Bu arada izlemeden önce bilerek sözlüğe bakmam. Neden? (işte soru geliyor)

Sözlükte amma çok film eleştirmeni var, milletin zevki ne kadar incelmiş ve zor beğenen olmuşlar böyle. Film bittikten sonra güzel bi lezzet bırakıyor geride ve sözlüğe bakınca bombok sikko bir film olduğunu falan okuyorum. Anlamadım neden? He, neden valla. Hayır ben film izlemeyi bilmiyorsam onu da bileyim.


 
filmi beğenmemek daha karizma duruyor. kızlar bu erkekleri tercih ediyor. her ortamın en sevilen adamı olunuyor falan gibi aptal yanılgılar.

şehirlerarası yolculuklarda çay kahve servisinde "ben hiç bir şey istemiyorum teşekkür ederim" cümlesinin karizma olduğu yanılgısı gibi...
  • istanbul beyefendisi  (01.12.11 08:08:54) 
Ergenlerdeki Hiçbirşeyi beğenmeme popülaritesinin yetişkinliğe sıçramış hali.

şimdi bu arkadaşlar aynısını normal hayatta yapsalar, ki yapmıyorlar, sende bi b.k beğenmiyorsun mal mısın nesin diye dışlanacaklar.

ancak sözlük ortamında efelenmek hüküm vermek kolay olduğu için üzerine birde usta sinema eleştirmeni, sivri ve zeki insan, marjinal kişi ünvanını kazanmak adına her haltı eleştirip kimsenin beğenmediği filmleri yüceltiyorlar.

ben farklıyım beni görsenize marjinalim çığlığının tezahürü sanırsam
  • efrasiyab87  (01.12.11 10:40:52) 
sözlük imdb'den çok daha mantıklı bir kaynak film bakmak için.
"9'u geçen filmler kaliteli" tadını yakalamaksa niyet sözlükte yazanlar boş beleş ztn.

  • thewishcaster  (01.12.11 10:52:02) 
ben sözlükten takip ediyorum ve sonuç hiç şaşmadı. önce bir filmle ilgili kaç tane entry girilmiş ona bakarım. iki sayfa (50) adet girilmişse en az izlenmeye değerdir. eğer 5- 10 hatta 20 sayfa girilmişse sakın kaçırma derim. isterse yarısı kötü eleştiri olsun. şüphede kalırsam filimadamı'na olmadı imdb ye bakarım.
eğer avrupa uzakdoğu ve bağımsız film izleyeceksen bu kıstaslar malesef yetersiz ve yanıltıcıdır. o zaman hislerinizle hareket edeceksiniz. belki 3 tane entry girilmişdir ama birisi muhakkak sana fikir verecektir.

  • ground  (01.12.11 10:59:09) 
bir filmin iyi olup olmadığını anlamak için imdb çok ta sağlıklı bir kaynak olmuyor her zaman. hollywood filmlerinin puanları da imdb'de genellikle şişiriliyor. asya, avrupa vs sineması filmleri içinse daha da yanıltıcı oluyor.

ekşi sözlükte "beğenmeyeyim cool gözükeyim" diyen adamlar belki vardır ama hepsi de öyle olamaz, bir bildikleri vardır.

laf sokmak için söylemiyorum yanlış anlama olmasın, çok film izlemek iyi filmleri ayırt etmeyi sağlamıyor her zaman. iyi zannettiğiniz bir film gerçekten kötü çıkabiliyor. tam tersi de mümkün..
  • toshiro  (01.12.11 16:39:09 ~ 16:39:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.