[]

SGK Primlerinden anlayan arkadaşlar, babamın bir sorusu var...

Arkadaşlar, Emekli çalışan pozisyoundayken; SGK destek primleri ödenmiş kişi işi bıraktıktan sonra bu primleri geri alabilir mi? Ya da bu destek primi temel olarak ne işe yarar? Neden yatırılmıştır?

Saygılar...


 
Geri alma diye birşey olamaz.

O primlerindfe hiçbir amacı yok, emekli iseniz birde çalışıyorsanız maaşınızdan %15 kesinti yapılmasına sebep olur. %50 oy verilen devlet büyüklerimizin kararıdır, kendileri 4 sene çalışır ömür boyu emekli olurlar,emekli olduktan sonra istedikleri kadar çalışır en ufak kesinti almazlar, vatandaş ömür boyu çalışır, 3 kuruş paraya emekli olur geçinemez bir daha çalışmak zorunda kalır, devlet derki dur bakalım,sen emeklisin ama yine çalışıyorsun öde SGDP ni devlete der, böylece emeklinin maaşının %15 i kesilir. Devlet yine ekstradan SGDP primi alır, bu primin emekli tarafından hiçbir faydası yoktur, ne maaşa etki eder,ne güne.

Kısacası, babanız eğer çalışacaksa sgdp ile uğraşmasın.maaşını elden alsın.
  • Oguzhang  (01.12.11 07:06:25 ~ 07:07:13) 
Ömrü boyu çalışan primlerini ödeyen ve sonra emekli olan kişiye, "sen çalışırken hastalanırsan sakatlanırsan vs. vs..." demek saçmadır. Kişi zaten emeklidir geri kalan ömrü boyunca tüm sağlık harcamaları zaten devlet güvencesi altındadır. Sürekli işgörememezlik olayı zaten emeklilik diye bilinir,ununu elemiş eleği duvara asmış emekli olmuş adama birde sürekli işgörememezlik yapacaz sana demenin,elindeki 3 kuruş maaşı kırpmanın bir mantığı olamaz.

Emekli olmuş,yaşı başını almış adamı sakatlığa açık işlere koyacak kadar aptal bir işverende olamaz. Ne yapar emekli adam sakatlığa açık? emekli olana kadar sakatlanmamış işinde pişmişte tam emekli olduktan sonramı sakatlanacağı tutmuş?

Sgdp olayında, işveren normal maaş üzerinden, sgdp için aynı normal çalışan gibi sigorta primlerini yatırır, buna ilave çalışanında maaşından %15 kesilir.

Hadi sakatlığı sigorta ediyorsun, niye çalışanın maaşından %15 kesiyorsun? çalışanın maaşı ödenmiş bu maaş üzerinden tüm yasal kesintiler ve ssk primide yatmış , sırf sgdp beyan etti diye ekstradan %15 maaş kesintisinin mantığı nedir?
  • Oguzhang  (01.12.11 07:45:56 ~ 07:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.