[]

Mahkemede isim değiştirme

Selamlar.

İki ismi olan birisi mahkeme kararıyla bu iki isimden birisinden kurtulmak istiyorsa bunu nasıl yapabilir ? yani nereye başvurulur, nelerle başvurulur, maliyeti nedir, süreç nasıl işler, zor mudur ?

Şimdiden teşekkürler.

 
birincisi ilk ismimi kimse kullanmıyor, kağıt kürek kayıt vs. işlerinde bir sürü sorun çıkarıyor ve islami bir isim olduğundan dolayı ileride yurt dışında yaşayacağım için ayrımcılığa maruz kalmaktan çekiniyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.11.11 20:19:00) 
cevaba gelecek olursak ; kanun der ki "Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir." bunun için de bir yıllık zamanaşımı süresi vardır. bir gün böyle evde düşünürken, bu ad ilerde benim başıma iş açabilir, en iyisi değiştireyim derseniz zamanaşımına takılabilirsiniz. bu hakimin değerlendirmesi olur. bahsettiğiniz konu pek geçerli gibi gelmedi bana ama denemekten de bir şey çıkmaz. masraf olarak 70 80 lira gibi bir şey olabilir. şimdi yeni usul kanunu girdi yürürlüğe masraflar falan değişti tam bilmiyorum. kolay gelsin. emeğe saygı ufak tik :)


  • avkatbey  (30.11.11 20:35:39) 
aynı gerekçeyle değiştirdim adımı, 15 yaşında. resmi işlemleri ailem halletti, o konuda yardımcı olamayacagım. hakime verilen gerekçe kağıdı (ya da her neyse işte, meseleyi açıklayan kağıt) stajyer bir avukat tarafından yazılmıştı, -de/-da yazım yanlısı bıle vardı kagıtta dusunun. gerekce olarak da "adın yıllardır benımsenememesı, sosyal yaşamda zorluk cıkarması ve asosyallıge yonlendırme" gıbı bı sey yazmıstık. hakim sadece o metni bana okuyup kabul ediyor musun dedi, onayladım, bitti. tabi bu öncesinde 3-4 ay süren işlemlerden sonra yapılan, bitirici vuruş. bundan sonra 1 hafta ıcınde yenı kımlıgını verıyorlar sana.


  • hjarteblod  (30.11.11 20:44:33 ~ 20:44:44) 
isim değiştirme için haklı sebebinin ya da hukuki menfaatinin olması lazım.haklı sebepten kasıt adının döndü, satılmış,yosma gibi isimler olması halidir genelde. dilekçeye isim değiştirme gerekçesi ve yeni isim yazılır asliye hukuk mahkemesi ne basvurulur.süreç cok zor değildir ki genelde değiştirilmesi yönünde karar verilir bazı durumlarda 2 şahit dinlenir gibi şartlar var ama genel olarak kolay işler.iki ismin varsa karışıklığa yol açtığı gerekçesini kullanabilirsin mesela.


  • dyg*dyg  (30.11.11 20:52:15) 
18 yaşını geçmişsen mahkemeye geçerli bir mazeret ile başvurduğunda kolayca hallediliyor.Neden sildirmek istiyorsun derse hakim diğer adınla tanındığını söylersin.Ben de 2 yıl önce sildirdim 2 ismimden birini.Kolay gele.


  • moi  (30.11.11 20:55:34) 
hocam şurada ayrıntılı bilgi var.


  • hedonistbeyin  (15.04.13 18:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.