[]

Schengen Vizesi?

Selamlar,

Biz 3-4 kafadar ara tatilde şöyle ufak bir Avrupa turu yapmayı düşünüyoruz. İtalya, Hırvatistan, Romanya, Polonya ve birkaç diğer ülkede daha tanıdığımız arkadaşlarımız var. Türkiye'de bir değişim projesinde tanıştık hepsiyle. Hepsi de bizi ısrarla davet ediyorlar mutlaka gelin diye.

Şimdi biz hepimiz öğrenciyiz. Yaş aralığımız 18-25 arası. İçimizde açık lise öğrencisi de var, 2 yıllık üniversite öğrencisi de, 4 yıllık üniversite öğrencisi de..Üniversite öğrencisi olarak hepimiz son sınıfız.

Bu şartlarda bizim bu vizeyi alıp gidebilmemiz ihtimali nedir sizce?

 
eğer hepinizin ailelerinin gelirleri belgelenebiliyorsa yüksek ihtimaldir. Schengen vizesi'ni ilk giriş yapacağınız ülkeden almayı unutmayın.


  • in memory of botvinnik  (30.11.11 16:31:05) 
Aile gelirleri belgelenir ama hiçbirimiz zengin çocuğu değiliz. Çoğumuz emekli çocuklarıyız.


  • hayattan sikilan adam  (30.11.11 16:31:51) 
bahis oynamiyoruz ki burda,belgeleriniz tamamsa ordaki görevli kil,gicik,sizi güvenilir bulmazsa gidemezsiniz,eksik belge yoksa da %90 -95 olur.belki acikögretimli arkadas sorun yasayabilir.

ama bunun cevabini biz bilemeyiz.

temiz temiz arayip sorup,basvurcaksiniz bu kadar basit.
  • serabetan  (30.11.11 16:34:42) 
sorun çıkmaz, öğrenci adama yüzde 95 sorun çıkarmazlar tabii ama işte uçak bileti kalacak yer vs, orada sizi idare edecek para gibi konularda eksiğiniz olmasın...


  • bisanthe  (30.11.11 17:20:55) 
schengeni almanızda bir sorun olmaz bence ama romanya schengen anlaşmasına dahil değil. "schengen vizesi olan vatandaşlara 5 gün giriş izni var." deniyor ama deneyip de giren sadece abimi gördüm ki çok ünlü bir firmanın bükreş ofisi ile iş görüşmesine gidiyordu davetiye ile, onu da havaalanında geri göndermeye kalkmışlar geldiği ülkeye. girebildi sonunda ama o sinir harbine vakit kaybına vs değer mi bilmem. iyice bir araştırın onu. aynı şekilde rumen vizesi ile de schengen bölgesine giremezsiniz.

bir de vizeyi alsanız bile davet mektubunuz veya rezervasyonunuz yanınızda olsun pasaport kontrolü için..
  • orange coffee  (30.11.11 17:55:18 ~ 18:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.