[]

hasta kedi

duyurunun güzide veterinerleri;

benim eşşek sıpası (2,5 yaş, soke cinsi, erkek) sokakta kavga ederken omzunu deldirmiş. o yara iltihap kapıyor ve dün gece (28 kasım) itibarıyle iltihap patlayıp yara açığa çıkmış durumda. yaranın boyu başparmak tırnağı büyüklüğünde. veteriner ancak yarın öğlen-akşama doğru bakabileceğini söyledi. bu süre içinde bizimki yarayı yalıyor.

sorum şu; bu süre içerisinde yarayı yalaması zararlı olur mu? ve yarına kadar kullanabileceğimiz her hangi bir ilaç var mı (veterineri antibiyotik tedavisi uygulamayı düşündüğünü söyledi)

teşekkürler
mıırk (kedice teşekkür)

 
Bildiğim kadarıyla kedilerin salyası antiseptik, zaten diğer hayvanlar da yaralarını bu şekilde iyileştirir ama iltihap olayı iyi değil. Mümkünse açık olan bi veterinere götürün hayvanı ilaç versin. En azından iltihabın yayılmasını önlemek için krem falan versin. Yok mu 24/7 açık veteriner yakınlarda?


  • aileena  (29.11.11 21:27:29) 
nasıl bir veterineriniz var yahu. benim veterinerim 24 saat hizmet veriyor. (acil anlamında)
açıkçası baticon sürmeniz dışında bir şey gelmiyor aklıma. ama açık yara, ne kadar açık, ne kadar açık yaraya baticon sürülür onu da bilmiyorum.

  • ben smyrna  (29.11.11 21:30:48) 
tçık. ne yazık ki yok. iltihabı da patlayıp dağıldığı (vücudun dışına doğru) yarın öğlene kadar veterinerini bekleme şansımız var demektir. yarın sabahta ilk işim veterineri aramak olacak.


  • tururo  (29.11.11 21:41:58) 
@ben smyrna;
baticon sürmek küçük yaralarda işe yarıyor ama sanırım bunda rivanol daha etkili olacaktır. yine de doktor söylemeden bir şey yapmak istemem.

  • tururo  (29.11.11 21:44:06) 
baticon sürerseniz orayı yalamasın aman, arkadaşın kedisinin dili o yüzden uzun süre iyileşemedi.


  • qwertyuo  (30.11.11 08:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.