[]

ayrıntıları anında görmek?

kardeşim herhangi bir yere baktığında çok küçük ayrıntıları anında seçebiliyor. ne bileyim film izliyoruz örneğin, arkaplanda oluşmuş mermi izlerinin yanlış olduğunu direkt anlıyor ya da bir resme baktığında çok küçük ayrıntıları dahi anında görüyor. bunun böyle bir adı falan var mı? ne denir?




 
low latent inhibition diye bir olay da var. Bu da olabilir.


  • darkpower  (11.07.08 14:36:14) 
başaktır, olur öyle.


  • arwear  (11.07.08 14:38:18) 
michael scofield'a da bu teşhisi koymuşlardı. böyle adamlar milyonda bir gibi bir şey söylemişti doctor tancredi'ye uzman kişi.


  • caturanga  (11.07.08 15:15:05) 
ayrıntılara takmıyor aslında sadece görüyor. tespit ediyor daha çok. ayrıca hakkaten başak burcu kereta.
geleceğin scofield'ı olabilecek potansiyel var evet : )

  • colg fusion  (11.07.08 15:29:22) 
bende de var aynı hastalık. bi film izlerken mesela herkes başrol oyuncusuna odaklanmışken ben konuşmaları dinleyip arka plandaki yastık kılıfının desenine odaklanmış olabiliyorum mesela, filmin temasıyla bi ilgisi var mı diye. veya bi fotoğrafta herkes merkezdeki kişilere/nesnelere bakarken ben arkalara bakıyorum, ilginç bişi var mı acaba diye. ne görmek istediğinle alakalı. ben ayrıntı manyaklığı diyorum kısaca.


  • lepidodendron  (11.07.08 16:11:23) 
Ben kesin öyledir diye bir cevap vermedim, içinde yazılanlarla alakalı olabilir diye verdim o başlığı, şu anda işaretli bir cevap olarak başak burcu da geçiyor içinde, bugün neden yanlış anlaşılıyorum?

Ayrıca filmin arka planındaki ayrıntılara ben de dikkat ediyorum bazen ya da uzaktaki en ince ayrıntılara odaklanmak falan, bu ayrıntıları tespit etme sıklığı, zamanı gibi şeyler kişinin kendi durumuna ve çevresine göre ya da kişiden kişiye göre değişebilir, ayrıca bazen farketmek bazen de takmak olabilir ya da hiçbiri belki de o an istemsiz olarak odaklanmışsındır.. Bu bir hastalıktır ya da değildir belki psikolojiktir belki o anlık birşeydir.. Bak şu anda da gayet ayrıntıya odaklandım belki anlatabilmişimdir ya da anlatamadım...
  • ermanen  (11.07.08 16:47:37 ~ 16:55:03) 
"algıda seçicilik" gibi birşey heralde.. sözlükte var...


  • metox  (11.07.08 18:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.