[]

Şarkı Bestelemek

Sevgili John Lennon'lar,

Meraktan soruyorum; şarkı bestelerken müziğin üzerine söz mü yazılır, sözün üzerine müzik mi yaratılır genelde? Söz ve müziği farklı kişilerin yaptığı oluyor, o zaman kim düzenliyor bunu? Genel bir yöntem var mı, varsa nedir?


 
ikisi de olur, ayni anda da olur. iki farkli kisi yaptiginda genelde sözler önce yaziiyo, sonra birinden bu sözlere beste yazmasini istiyor söz yazari. tersi de olabilir tabii


  • yarey  (29.11.11 20:11:26 ~ 20:11:58) 
1.bir melodi bulunur.
2.davulcu, bassçı veya diğer müzisyenler üzerine birşeyler katar.
3.söz yazılır.

en makulu bu.
  • kocayusuf  (29.11.11 20:15:27) 
kanepee; önce beste yapılırsa prozodi hatası nasıl olur?

önce beste yapılırsa onun üzerine söz yazılır. yani zaten kılavuz beste. dediğin şeyin olması için önce sözün yazılması gerek. sözün üstüne beste uydururken prozodi olur.
  • kocayusuf  (01.12.11 09:27:51) 
önce armoni, sonra melodi, sonra söz en sağlıklı sonucu verecektir.


  • ilkot  (28.12.11 11:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.