[]

Sevgili İK'cılar bir bakın hele. Nedir bu sizdeki öğrenci tutkusu?

Merhaba,
Başlıktan anlaşılacağı gibi sorum öncelikle İnsan Kaynakları departmanında çalışan kişilere. Buralarda çalışmayıp da bilen varsa, aydınlatsın beni, çok sevinirim.

Evet aylardır iş arıyorum ama sinirli değilim. Sadece çok merak ettim. Özellikle en son olarak Vodafone'un staj ilanını görünce artık bir bilenden cevabını almak istedim. Bahsi geçen ilan şurada: web.kariyer.net

Şimdi sözü Vodafone'dan yola çıkarak genelliyorum ve bütün "öğrenci-sevici" şirketlere yapıyorum eleştirimi. Evet, neden sadece 3. veya 4. sınıf öğrencisi? Öğrenci değilsem size ne gibi bir zararım dokunacak onu anlayamadım afedersiniz? Ya da öğrenci olsam ne gibi bir faydam olacak size? Okulda her dakika sizin reklamınızı mı yapacağım? Merak etmeyin, diğer türlü tam tersine kötü reklamınızı yapıyorum ve insanlar size hiç de sempatiyle yaklaşmıyorlar, emin olabilirsiniz.

İşin başka bir boyutu da sadece "Lisans veya Yüksek lisans öğrencisi" başvurusu kabul edenler. Kardeşim manyak mısınız siz? Maksat yüksek lisansını yapmasıysa ben belki bitirdim yüksek lisansımı? Neden başvuru kabul etmiyorsun. Nedir sendeki bu öğrenci sevdası?


Lütfen birileri cevap versin.

 
Bende işsizim maalesef ve bulamıyrum :(( Soruna gelince , İK cı değilim ama düşüncelrinin şu olduğunu düşünüyorum; Sana verecekleri ücretle süründürürcesine 4 öğrenci çalıştırarak sürümden kazanmak olduğunu tahmin ediyorum. Çoğu da Saatlerce sigortasız çalışıyor üstelik. Allah yardımcımız olsun !


  • tuchi  (29.11.11 20:05:56) 
calistirma konusunda stajyer ya da ögrenci gösterip vergi sirasinda ya da mevzuatta kolaylik saglamak ,avantaja cevirmek,birde ögrenciyken alip yetistirmek.

hem ucuz hem efektif,hem ögrenci daha azimli,istekli calisir her zaman.
  • serabetan  (29.11.11 20:06:57) 
Tamamen duygusal sebeplerden ötürü. Alınmanıza gerek yok yani, adamlar kar etmeye bakıyorlar her yönden.


  • kullanici_adimiz  (29.11.11 20:23:16) 
daha kolay sömürdükleri için.


  • baldur  (29.11.11 20:27:32) 
3 veya 4. sınıf = Kafası business'a basacak kadar üniversite + extracurricular aktivite görmüş, toy olmayan personel demek. Bunun yanı sıra ileriye dönük olarak üniversite mezunu alınacaksa 3 aylık sirkülasyonla olabildiğince çok genç yetenek gözlemleyerek doğru adayı bulma şansını artırmak anlamına geliyor.

Yüksek lisans olmamasının sebebi:

a-) Yüksek lisans öğrencilerinin ücret beklentisi lisans öğrencileriyle aynı olmayabiliyor.

b-) Yüksek lisans öğrencisi staj yerine part time çalışma beklentisi ile geliyor. Büyük kurumlarda böyle bir opsiyon olmayabiliyor.

c-) Yüksek lisans öğrencisinin, yüksek lis. bitince doğrudan işe girme beklentisi oluyor. Lisans öğrencisinin de var ama onu reddetmek çok daha kolay.

Stajyerini yüksek lisans öğrencileri arasından almayı özellikle tercih eden şirketler olabiliyor; ama az oluyorlar genelde.

İK'cı olarak yazdım bunu.
  • zaugnakhaldun  (29.11.11 20:39:20) 
olur hayatta boyle seyler. takmayin.


  • tos  (29.11.11 21:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.