[]

dizüstü formatlama

elimde bir adet 2007 de alınmış ve power kablosundan başka hiç bir yardımcı ekipmanı olmayan centrino duo bir laptop var.

bir de eskiden kalma korsan xp siidiisi var.

şimdi ben bu bilgisayardaki vista işletim sistemi yerine xp kurarak yoluma devam etmek istiyorum.

sanırım internetten driver'larını bulmam gerekecek ama pek anlamıyorum bu işlerden. modelini de bilmiyorum tam olarak yani driver'larını nasıl arayacağımı bilmiyorum

SORULAR

1) vistayı formatlayıp xp kurmamda bir sorun olur mu?
2) modelini bilmediğim bir bilgisayarın uygun sürücülerini nasıl bulurum?
3) bu leptoplarda formatlama olayı aynı masaüstü bilgisayarlarda yapıldığı gibi mi cereyan ediyor?
4) netice itibarıyla becerebilir miyim yoksa parasını verip az ilerideki internet cafeye mi yaptırayım?

öyle muhteşem insanlarsınız ki...

 
kasanın altında etiketi vardır. onun üzerinde model seri no vs bilgileri mutlaka vardır. kontrol edersen hepimiz için daha hayırlı olur.


  • cnzdmr  (29.11.11 09:57:33) 
vista yerine win7 deneyebilirsin. xp'ye geçmende bir zorunluluk yoksa.


  • sutlu nescafe  (29.11.11 10:02:50) 
su an vista kuruluyken hazir aygit yoneticisinden ekran karti, ses karti, wireless alici parcasi ve ekstra baska parcalarinin adlarini bir kagida yaz.

xp kurduktan sonra temel sistem parcalarini (harddisk, bellek, anakart ot bok) zaten kendisi taniyacaktir. daha sonra ustune yukaridaki parcalarin xp suruculerini sitelerinden bulup yuklersin. PC ile laptop arasinda buyuklukleri disinda hic bir fark yok.
  • enedwaith  (29.11.11 10:04:56) 
çok teşekkürler sevgili dostlarım. ufak iki sorum daha olacak. 2007 model bir ortalama bir kompüter sonuçta win7 kasar mı?

win7 yükseltme cdlerini thepiratebay den falan indirebilir miyiz? bulunur mu?
  • istanbul beyefendisi  (29.11.11 13:05:07) 
bence xp de karar kılman makul olur. win7 gereksiz yere daha fazla ram kullanıcaktır xpye göre. bu bilgisayarımda da vista vardı xp ye çevirdim alınca daha verimli olduğuna inanıyorum ben.


  • jedilance  (29.11.11 13:29:45) 
1) sorun olmaz cd düzgünse
2) altında yazar(etiket sökülmüşse google görsellerden pc özelliklerine göre aama yapacaksın mecbur) - pc markasının kendi sitesinden
3) markası asus değilse masaüstü gibi olacak evet. (bios ayarı gerekebilir)
4) hiç anlamayan biriysen birine yaptır. (ama yaparken baktırsın öğren aga. ona verilen para haramdır. araba aküsünü şarj etmek gibi bişey)
  • neysene  (29.11.11 14:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.