[]

4000 TL Yatırım

Sayın Soros'lar,

Kenara attığım 4000 TL var.Her ay belli miktarda da bu paranın üstüne koycam.Dini inanış olarak faize yatırmıyorum.Şimdilik B tipi likit fonda duruyor.

Şimdi 4000 TL yi en başta nereye yatırayım bu aralar?

Altın,Euro,Dolar vs...Çok bi para değil ama damlaya damlaya su birikintisi olur belki diye bir şeye bağlamak lazım.Yoksa şeytan dürtüp duruyor.

Bu gibi tavsiyeler veren ve piyasayı az çok takip edebileceğim güvenilir site önerisi de verirseniz çok şükela olur.

Edit:Yazım hatası...

 
b tipi likit fon dediğin de dolaylı yoldan faizle işleyen bi para bildiğim kadarıyla.

şaka şaka, altın al. altın güzel. ay sonu al ama. altın grafiğini takip ettim ben her ay sonu ons fiyatı 100'ün altına düşüyo. şaka şaka, gerçekten düşüyo.
  • Rawkon  (28.11.11 20:51:38) 
Dostum kendi yolunu kendin bulmak için sana balık yemeyi değil balık tutmayı öğrenmeyi tavsiye ediyorum.

Babilin En Zengin Adamı

www.hepsiburada.com

Paranı nası kullanacağına anlatıyor. 5 TL değerindeki bu kitabın sana ilk önerisi BOŞ BİR CÜZDANA KATLANMAK ONU DOLDURMAKTAN DAHA ZORDUR demek olacaktır ve her ay kazancını % 10nunu kenarı koymanı ısteyecektır.

Ve kenarda bırıkttırığın parayı anaparaya zarar vermeden başka yatırımlarda kullanmandır. B tipi likit fon en ucuz ve basit yöntemidir.

Diğer önemli tavsiye ya bildiğin işi yapmalısın ya da işi iyi bilen insanlarla çalışmalısın,, altın alcaksan altın tüccarına tuğla alcaksan tuğla tüccarına danışmalısın ;)
  • gonulcelen87  (28.11.11 21:08:01) 
faize koymak ile parayı ÇALIŞTIRMADAN ARTTIRMAK arasında bana ne fark var sağlam delillerle açıklarsan sana bu EMEĞİNİN KARŞILIĞI OLARAK 50 TL göndereceğim. bak emek karşılığı üstelik. helal yani.

adı faiz olan bir şey ile adı faiz olmayan ancak geliri daha fazla olan ve kazanç oranı yine yüzdeler ile belirtilen bir şeyin farkı nedir?

b tipi likit fon:

Fon portföyünü kısa vadeli hazine bonoları ve Repo ile değerlendirilen ve bu yapısıyla Repo getirisine alternatif oluşturan B Tipi Likit Fonu, kısa vadeli yüksek likidite ve çok düşük risk hedefleyen tasarruf sahipleri için uygun bir yatırım aracıdır.

Tamam diyebilirsin ki bono devlet işi o beni bozmaz. Peki repo?
Repo: Repo sabit getirili herhangi bir menkul kıymetin, belli bir süre sonunda önceden tespit edilmiş şartlarla geri alma taahhüdünde bulunarak satımıdır.
Yani sadece kağıt üzerinde yapılan işlemlerle kağıtların değerleri karşılığı para kazanmaya repo deniyormuş. Peki bu faiz değil mi?
Güle güle büyüt paranı.
  • ben smyrna  (28.11.11 21:12:15) 
zekatını unutma


  • melodica  (28.11.11 22:57:04) 
ben smyrna +1

senin işini görebilecek bir sürü banka (kuveyt türk vs.) var. onlar helal bi şey uydurur nasıl olsa.
  • merhum  (29.11.11 07:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.