[]

ziraate yatan parayı sahibi kartla çekmeden internet şubesinde nasıl alırım

durum şu:

arkadaşıma borç verdim. o da bana internet şifresini verdi güvence olarak, maaşı yattığında hemen parayı kendime aktarabilmem için. ama ona güvenmiyorum. maaşı yatar yatmaz çekebilir.

o, parayı ATM'den çekmeden, ben internet şubesinden en hızlı şekilde nasıl kendi hesabıma aktarabilirim?

maaşı ptt memuru olduğu için ayın 15'inde günün ilk saniyelerinde yatacak muhtemelen.

acaba otomatik havale talimatı mı versem?

bir de, hesaba para eksik falan da yatabilir. mesela ben 600 lira yatmasını bekliyorum. ama kesilip 300 de yatabilir? 600 lük talimat versem, bakiye yetersizliğinden havale olmayabilir. 100'er liralık 10 talimat mı versem?

not: bu nasıl bir durum ki diye soracak olursanız? arkadaşım kumar vb. nedenlerle batağa saplandığından ona yardım etmek için böyle bir yola başvurdum.

 
iyi de internet şubesine girerken şifre dışında mutlaka bir ek güvenlik şifresi daha istenecektir. bunu nasıl aşmayı planlıyorsunuz?


  • kedili madam  (28.11.11 19:43:00) 
@kedili madam,
tüm şifre ve parolar bende. girebiliyorum.

  • gijilti  (28.11.11 19:54:12) 
o zaman ziraat bankasından internet bankasılığına bulaşmamak gerek anladığım kadarıyla. giriş esnasında üretilen, tek kullanımlık, genelde cep telefonuna sms olarak gelen bi şifre olur ya onu nasıl verebildi ki arkadaşınız size? daha kendisinin bile bilmediği şifreyi yani.

ayrıca madem tüm şifreler var, tam o gün yatıcağını tahmin ettiğiniz saatte girip kendinize havale yapın.

ayrıca merakımdan soruyorum: insan bu kadar güvensiz olduğu birine neden geri almak istediği bir meblağı borç verir. hani deseniz ki yanarsa yansın o para ben arkadaşıma yardım etmiş olayım onu zaten anlarım. ama geri alabilmek için de uğraştığınıza göre demek ki önemli bir miktar. neyse bana ne tabi ki ama merak ettim işte.
  • kedili madam  (28.11.11 20:03:33) 
internet bankacılığında extra bir şifre gönderiyorlar cep telefonuna. bu sorun olabilr. ama belki internet ankacılığına girerek kendi telefonunu tanımlayabilirsin, belki işe yarar.


  • battaloglu  (28.11.11 20:11:54) 
hiç ziraat bankası internet şubesi görmedim,

ama gördüklerimin hepsinde ileri tarihli para transferi tanımlayabiliyorsun.

atıyorum, 1 aralık 2011 saat 9.10'da kendi hesabına belirlediğin bir miktarı direk eft/havale emri verebilirsin.

ama denildiği gibi, tek kullanımlık şifre kullanmadan internet şubesine giriş yapamazsın. tek kullanımlık şifre bankaya özel bir uygulama değil, yasal bir zorunluluk.
  • lanlanlan  (28.11.11 20:15:06) 
Ziraat internet şubesini kullanıyorum. Cebine şifre geliyor giriş onunla mümkün, bunun dısında kullanıcı No ve parola ve şifre gerekli. Lanlanlan in söylediği mümkün ileri tarihli eft yapılabiliyor. Ama para transferi o hesaba ilkkez oluyorsa onun için de ayrıca cebine bir şifre geliyor.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (28.11.11 21:13:10) 
atm şifresini değiştir. parayı çekemez böylece.

edit: şimdi baktım. internetten atm şifresi değiştirilemiyor galiba. bi de sms ile bilgilendirme diye bir şey var ama bilmiyorum ne işe yarıyor.
  • asdasdas  (28.11.11 21:58:50 ~ 22:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.