[]

yatırım/hisse senedi?

işbankasının internet şubesini kullanıyorum. bugün gerçekleşmesi üzere bir emir vermiştim, kağıdın fiyatı verdiğim fiyat limitinin altına inmediği için emir gerçekleşmemiş, yani alamadım kağıtları.

şimdi de benim para, yatırım hesabımda "bloke tutarı" adı altında gözüküyor ve yeni emir vermeye çalışınca paranız yok diyor. ??


 
En yakın şubeden parayı git çek nolur nolmaz. Bloke filan sakat işler bunlar.


  • andrey bolkonski  (28.11.11 17:30:22) 
bu tür şeyleri bankaların yatırım hesapları üzerinden değil de aracı kurumlar üzerinden yapsanız hiç böyle şeyler yaşamazsınız. bir de işlem gerçekleşme süreleri arasında baya büyük farklar var.


  • sforza  (28.11.11 17:34:38) 
hacılar bilmeden cevaplamışlar,

Bankalar bu konuda daha güvenilir oluyor, çok büyük rakamlarla anlık işlem yapmıyorsanız farkı hissetmessiniz bile.

Hisse seneti alımı/satımı durumunda ki paralara 2 gün boyunca bloke konur, eğer işlemde şüpheli hareket vs. var mı kontrol edilmesi için. Bu herkese yapılır, yatırım şirketi ya da banka farketmez. Blokeli parayı da çekemezsiniz blokesi kalkmadan.

2 gün sonunda paranın blokesi kalkar ve tekrar işlem yapabilirsiniz.
  • bonjurkes  (28.11.11 17:48:48) 
İki güne ne olur ne olur, paranın çekilmesi taraftarıyım.


  • andrey bolkonski  (28.11.11 17:50:30) 
blokeli parayı çekemezsiniz


  • bonjurkes  (28.11.11 17:52:08) 
yok abicim bende de oldu aynısı kasma.bi talimat verdim inmedi kağıt o fiyata.lan inseydi şimdi iyi kâr ettiydim.hatta o fiyattan bile alsam iyi kâr ettiydim.fırladı lan borsa.neyse.bikaç güne kullanılır hale gelir.takma yani.


  • error522  (28.11.11 18:09:54) 
iş bankası senin paranı çalmaz merak etme, ama şu bloke olayı tuhaf normalde seans saatleri içinde emir gerçekleşmezse seans sonunda para iade olur, bloke ilginç???


  • bisanthe  (28.11.11 18:12:08) 
Hocam panikleme parana bir şey olmayacak. Çekmene gerek yok, kaldı ki çekemezsin galiba blokeli parayı şu an için. 2 gün sonra para sende tekrar.


  • royal  (28.11.11 18:50:13 ~ 18:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.