[]

ders çalışarak sabahlayacak ergene tavsiyeler

(git: 333380)yarım matematik sınavım var ve bir günde bütün logaritma konusunu bitirmem lazım.hiç ders çalışmak için sabahlamadım,o yüzden tavsiyelerinizi esirgemeyin.

ayrıca tüm gece çalışabilir miyimki?siz sabahlayınca kaç saat çalışabiliyorsunuz?


 
logaritma sabaha kadar çalışılacak konu değil ki. bence şimdi yat uyu. sınavdan 2buçuk-3 saat önce kalk. güzel bi kahvaltı et, duşunu al. sonra da otur dersin başına. sınava kadar halledersin.


ille de sabahlayacam diyorsan, ara sıra camı aç balkona çık açık hava al.
kahve-kola gibi tavsiyeleri başkası verecektir.
  • yasakani  (28.11.11 00:04:18) 
çalışırsınız.
proje zamanlarında 2-3 gün hiç uyumadan hem çalışıp hem okula gittiğim oluyor ve ölmedim. uykunuz geliyor gibi olunca yüzünüze soğuk su çarpın ve kan dolaşımınızı hızlandıracak bir şeyler yapın (ben yoga yapıyorum mesela, şınav çekseniz de olur).

  • kayranin kedisi  (28.11.11 00:05:17) 
o sana bağlı birşey. bazı insanlar uykusu gelince bir bok anlamazlar. mesela ben. ama bir arkadaşım da günlük 2 saat uyku ile 1-2 hafta dayanıyor, bu da yetmezmiş gibi o kafayla sınavlara girip iyi not alıyordu. ama kola ve kahve karışımı iyidir, öneririm. ayık tutar adamı.


logaritma da basit konudur, üslü sayıları bilmen yeter hemen hemen. rahatça kavrarsın. ama bir gecede bitirip üstüne tüm soru tiplerini kavrayabilir misin bilemem. haydi rastgele.
  • banagazozalnuri  (28.11.11 00:05:32) 
sabahlamak bana hiçbir zaman yaramadı. zaten tüm geceyi ders çalışarak geçirmek bir hayal. illa dikkatini dağıtacak saçma bir şey bulursun. o yüzden şimdi uykun ağır basana kadar çalışabileceğin kadar çalışmaya bak. sonrasında 4-5 hatta 3 saat bile uyusan olumlu yönde yarın çok büyük fark yaratır. sabah da kalkınca çalışmana devam edersin. tabi bünyen, çalışma metodun nedir bilmiyorum ama bende yarayan sistem bu.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (28.11.11 00:06:35) 
@yasakani başkası verecektir demiş, o zaman verelim.

kahve-kola
  • MaraudeR  (28.11.11 00:06:45) 
ben hayatım boyunca sabahlayamadım çalışmak için. bir kaç önemli finalden önce heveslenip nescafeleri diktiğim oldu ama hep normal uyuma saatimde uykum geldi. zaten uykum gelmese de sıkılıp bırakırım.

öte yandan, logaritma lisede en rahat halledebileceğin konudur. konuyu kastırıp örneklerine de bakarsan çıkarırsın sınavı aradan.
  • yvandal  (28.11.11 00:06:58) 
(git: 333407) risk budur dedim ve yaptim. Tek gram uykum yok. 84 saat uyumam bu gidisle.


  • LoRdS31  (28.11.11 00:07:06) 
şahsi tecrübem: sabaha kadar çalışıp pelteye çevirdiğim beyinle elde edemediğim verimi, mevcut bilgi+yeterince uykudan elde ediyorum. bence güzel bi uyu, erken kalk, sınava kadar olan vakti değerlendir.


  • jangara  (28.11.11 00:07:41) 
sana son bir öneri, hiç ders çalışmıyorsan bile matematiği günü gününe çalış. sınava hazırlanırken rahat edersin. millet konu çalışırken sen tekrar edersin sadece. misal, ben bazı konulara çalıştım bazı konulara çalışmadım, kısmen pişmanım şu an.


  • banagazozalnuri  (28.11.11 00:09:25) 
tek tavsiyem var interneti bırak. :)


  • kediebesi  (28.11.11 00:11:05) 
kahve+kola'dan dolayı bir gün birisi midesini delicek ben söyliyim. yapmayın olum, yapmayın evladım. zararlı diyoruz..


  • direnk  (28.11.11 00:16:22) 
1 kez gerçek anlamda sabahladım, cehennem azabı çektim. ev arkadaşımla 1'er saat nöbetleşe uyumuştuk uyuyup kalmayalım diye. o 1 saatin dışındaki süre boyunca 2 koca ingiliz destanına çalışmıştım. sonuç; hayvani bir not aldım. sevindim.

sade kahve.
  • benneydim  (28.11.11 00:16:46 ~ 00:17:11) 
uyu, uyu, uyumayınca belki sabahlarsın ama minimum verim olur, boş gözler ve idrak yeteneğini kaybetmiş bir beyinle çalışmış olursun, üstüne üstlük uyumadığın için o gecenin sabahındda da bi halt olmaz.

gerçi metabolizma ve beyin senin, biz ne tavsiye versek boş. yani ben uyumazsam başarısız olurdum son gece çalıştığım vize-finallerimde, başka biri de uyumaz, ders çalışarak sabahlar ve başarılı olur.

ama benim için ölçü hep şu olurdu; ders çalışma ve uykusuzluk hali, bir şey de içmedim ama kafam bi güzel oldu dediğim an uyurdum. o ana kadar çalışırdım.
  • wilhelmwasmuss  (28.11.11 00:20:06 ~ 00:23:46) 
ulan tavsiye vermedim bu arada. türk kahvesi var ya, sade olanından. yapıyosun onu. içine de bebek aspirinleri var ya pembe, onlardan atıp karıştırıyosun. zararsız, net çözüm. gelsin logaritmalar..


  • direnk  (28.11.11 00:22:04) 
konuda saatlerce çalışılacak bir şey yok, eğer sınavın da ilk saat değilse şimdi yat uyu. sabah okulda konuyu bilen birinden sana çıkabilecek belirli soru tiplerini anlatmasını iste. önceden de az buçuk bir bilgin varsa ortalama bir not alırsın.


  • iste o kavunici balik  (28.11.11 00:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.