[]

tv kanallarının arşivlerini internete yüklemesi

böyle bir ütopyam var.

trt olur, anadolu ajansı olur, reha muhtar'lı şov tv olur, atv kanal d star olur. hepsi olur. yeter ki youtube ortaya çıkmadan, gazeteler sitelerine video oynatıcılar koymadan önceki dönemi de bizlere göstersinler. refah'ın, faziletin kapatılması, çiller'in gafları, yılmaz'ın duraklamaları, istiklal caddesi'nin 90'lardaki, 80'lerdeki halleri, tayyip erdoğan'ın belediye başkanlığı, ibo ve yanındaki cüceden oluşan reha muhtar haberciliği, siyaset meydanı'nın, şok'un, kaygısızlar'ın tüm eski bölümleri ve daha on binlerce şey. yeniden ortaya çıkan sayısız komik video da cabası

böyle bir şeyin yapılması yakın tarihimizle ilgili bilgimizi artıracaktır, insanların unuttuklarını hatırlamalarına, olaylara daha geniş bir perspektiften bakmalarına sebep olacaktır eminim ki.

dünyada arşivini yavaştan, mesela 2000-2005 arası diye kullanıma açan, her şeyi ıolmasa da çarpıcı noktaları paylaşan kanallar var mı ki? biliyorum, meşakkatli bir iş fakat elimize o dönemden ulaşan, buzdağının görünen kısmı da olsalar, bol miktarda video var. bunları sızdıranlar diğerlerini niye yüklemesin? mesela ntv, neden sadece ileriye dönük yapıyor bu işi?

harddisk maliyeti, server maliyeti falan mı acaba problem? yoksa maddi kazanç sağlamaması mı? yoksa üşeniyorlar mı? kimsenin aklına gelmiyor mu? yahu youtube'da 2006-2007 öncesi dönemle ilgili video bulamamaktan bıktım! ne zaman gerçekleşecek bu devrim?

 
var haci. lakin cok eski tarihler degil. ilerisi icin o dedigin gecerli olur elbette bu sitede.
tvarsivi.com

  • dengesiz pamuk  (27.11.11 04:06:19 ~ 04:06:59) 
TV'ler guncel reklamlardan para kazanarak çalıştıkları için eski arşivlerin bir kanal tarafından tüm bandwith vs masrafı göze alınarak nete konması güzel bir hayal fakat yine de hayal.

Kaldı ki TV sürekli kendini yenileyerek formatlar yaratarak çalıştığı için eskiye ilgi duyanlar az olacaktır.
  • guzelmarmara  (27.11.11 14:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.