[]

Uykuyu vakit kaybı olarak görme?

Benden başka bunu böyle düşünen var mı?

Sabahları işe giderken 9 gibi uyanıyorum. Fakat gece olduğunda 2-3'ten önce yatarsam vaktimi boşa harcıyormuşum gibi geliyor. Sabah dersim var mesela onun için kalkıcam ama yine de uyuyarak boşa vakit kaybetmek istemiyorum. Deli miyim?


 
gününüzü bitkin geçirmenize sebep olmuyorsa bu şahane bişey.
ben yıllardır az uyumak istiyorum ancak uykunun büyüsüne hayır demişliğim nadirdir örneğin.

  • somethinginthewayshemoves  (26.11.11 01:19:24) 
var ne yazıkki, ders için sabah 7 de kalkmam lazım oluyo pazartesi salı, kalkamıyorumda uykum ağır, sabah binbir zorlukla kalkmayı göze alaraktan gece 2 3 de yatıyorum. 11 12 de yatıp napcam abi onca saat kaybolcak gitcek, 2 3 saat uyumak yerine sabah yarım saat kendime gelmeye çalışırım bide kahve atarım ooh mis.


  • trajikomix  (26.11.11 01:23:09) 
deli değilsin. birden fazla kişinin yaptığı delilik değildir. öeh.
yani ben de öyleyim keşke uyku olmasa hiç. erteleyebildiğim kadar erteliyorum uykuyu ama uyku olmadan da olmuyor malesef

  • rayde  (26.11.11 01:24:19) 
tamamen vakit kaybı olarak düşünüyorum ama akıl istemese bile vücut istiyor. yani istemesek bile çok gerekli birşey. ve yeterince uyumazsak akıl da gitmeye başlar...

çok fazlı uyku diye birşey var denemedim, bunu araştırabilirsin...
  • ermanen  (26.11.11 01:27:23) 
ben de öyleyim. ama ben uyumayı boşa vakit harcamak olarak görmüyorum da daha çok gün geçti şunu da yapmadım bunu da yapayım biraz da şunu yapayım derken bi bakıyorum sabah olmuş. sabah kalkma zorunluluğum olmadığı için bi sorun olmuyor ama işte çok uyursam da bu sefer vicdan azabı hissediyorum. böyle döngü şeklinde bi uykum var. uyumayı ne kadar geciktirirsem uykumda o kadar ileri attığı için her gün bi öncekinden daha geç uyanıyorum. sizdeki de gün içinde vakit ayırmak istediğiniz şeylere vakit ayıramadığınız için, tüm bunların geceye sarkmasından olabilir.


  • inkey  (26.11.11 01:29:53) 
çok haklısın, hayat kısa, hiç bişey yapmadan 6-7-8-9-10 saat geçirmek vakit kaybı tabiki. Günde 8 saat uyusan, 60 yıl yaşadığında 20 yılını uyuyarak, yani hiç bişey yapmadan geçirmiş oluyorsun.. Ben günde 8-10 saat uyuyorum, az uyumaya çalışıyorum ama olmuyor, ayrıca öğlen 12 gibi 1 saatlik filan uykunun tadı bambaşka oluyor.

@ermanen; çok fazlı uyku çok güzel bi teknik gibi görünüyor ama ben kafamı yastığa koyduğum gibi uyuyamıyorum ki en azından bi 20-30 dk geçmesi lazım uyumam için, yani toplamda yine aynı şeye geliyor sanki.
  • hkndgn  (26.11.11 01:49:27 ~ 01:52:20) 
bana uyumadığım zamanlar vakit kaybı oalrak geliyor


  • tatarcik  (26.11.11 03:49:06) 
aynen kardeş. zaten eve geldiğim saat belli değil, en erken 20:00 - 20:30 oluyor. e yemek ye, televizyona bak, biraz nette takıl falan derken saat oluyor 00:00. ya diyorum ne yatıcam, iraz kitap okuyayım, biraz resim çizeyim zart zurt hiç uyumak istemiyorum. tam da söylediğin gibi, vakit kaybı.

daha az uyusak daha çok şey yaparız gibi düşünüyorum. deli değilim ama.
  • vakumlu  (26.11.11 04:15:03) 
Bir yetişkinin, günde 8 saat 20 dakika uykuya ihtiyacı vardır. Hayatının bir döneminde, daha az uykuyla idare edebileceğini zannedersin ve böyle bir hayat tarzı geliştirirsin. Bu bir yanılsamadır. Bir süre sonra, kafan çalışmamaya başlar. Ordasındır ama değilsindir.

Hâşâ deli değilsin de, benzin koymadan araba sürmeye çalışan bi "uyanık"sın.

Şu cümlede bi mantık hatası mı var yoksa uykumu alamadığım için benim kafam mı basmadı?

"Sabah dersim var mesela onun için kalkıcam ama yine de uyuyarak boşa vakit kaybetmek istemiyorum."
  • compadrito  (26.11.11 07:26:17 ~ 07:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.